Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 'Disney Esrarengiz Kasaba Günlük 3', 'Farklı Olmaya Cesaret Eden Erkek Çocuklarına Hikayeler' ve 'Yaramaz Evin Yeni Misafirleri' isimli kitapları muzır yayın ilan etti. Bunun üzerine Muzır yayın nedir? Muzır ne demek? Muzır yayın ne demek? Muzır yayın ne? sorularının cevapları araştırılmaya başlandı. Peki Muzır yayın nedir? Muzır ne demek? Muzır yayın ne demek? Muzır yayın ne? Sizler için derledik...

Muzır yayın nedir? 

Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu tarafından incelenen yayınlar gerek görüldüğü takdirde muzır yayın ilan edilebiliyor. Bu yayınların çocuklar için zararlı ve sağlığı bozabilecek etkileri olduğu ifade edilmiş oluyor.

6 Ekim 2024 Pazar günü televizyonda neler var? TV yayın akışında neler var? 6 Ekim 2024 Pazar günü televizyonda neler var? TV yayın akışında neler var?

Muzır ne demek?

Türk Dil Kurumu’nun resmi internet adresinde muzır kelimesinin anlamı, “zararlı, yaramaz, sağlığı bozan” olarak açıklanıyor. Aynı zamanda 'her şeyi bozan ve karıştıran' çocuklar için de kullanılan muzır kelimesi günümüzde yayınlar için de kullanılabiliyor.

Kaynak: Haber merkezi