Aziz Mahmud Hüdâyi Camii İmamı Mustafa Efe, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Süper Kupa maçında yaşananlara dair yaptığı paylaşımda kendisine ‘yalancı’ diyen Sanayi ve Teknoloji Eski Bakanı Mustafa Varank’a cevap verdi.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, geçtiğimiz Kasım ayında Mekke’de Gazze ve Filistin demesinin ardından gözaltına alınan Efe’ye ilişkin dünkü paylaşımında, “Mekke’de izinsiz drone uçurmaya gidip ‘Gazze’ye dua ettiğim için gözaltına alındım’ yalanını atan hocayla; uluslararası kurallar uyarınca önceden sözleşme imzalanan bir futbol organizasyonundaki beceriksizliklerini toplumdaki Atatürk hassasiyetini manipüle ederek örtmeye çalışan kulüp yöneticisi, gazeteci ve siyasilerin birbirinden farkı yoktur. Bunun adı istismardır.” demişti.

Aziz Mahmud Hüdâyi Camii İmamı Mustafa Efe, Varank’ın paylaşımına Hucurat suresinin 6. ayetini yazarak, “Bu iftirayı tekrar dillendirdiğiniz için sizi, zerre hesabın şaşmayacağı o çetin güne havale ediyorum.” dedi.

İmam Mustafa Efe’nin Varank’a yanıtı şöyle:

“Sayın Varank yanlış olduğunu düşündüğünüz bir şeyi ifade edeyim derken bir iftiraya sarılmak ve bu iftiradan medet ummakta nedir? Tekzip edilmiş asılsız bir iftirayı emsal gösterme acziyetine düştüğünüzden dolayı sizin adınıza ben utandım. Siz ‘Ey iman edenler! Eğer bir fasık size bir haber getirirse onun aslını araştırın.’ Ayetini hiç bilmez misiniz? Bu iftirayı tekrar dillendirdiğiniz için sizi, zerre hesabın şaşmayacağı o çetin güne havale ediyorum. Sayın Varank zatı alinizin Suud hükümeti ile ilişkilerinizin kuvvetli olduğuna inanıyorum. İfademin alındığı tutanaklara ulaşabilecek bir mevkidesiniz. Çok ısrar etmemize rağmen tarafımıza verilmeyen o tutanakları bu hesabınızda yayınlayın ki ben de Türk kamuoyu da doğrusunu öğrensin. Bu twitiniz sonrası zannediyorum bana ve kamuoyuna bunu çok görmezsiniz.”

Ne olmuştu?

Sanayi ve Teknoloji Eski Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya platformu X hesabında dün yaptığı paylaşımda Süper Kupa final maçında yaşananları ‘istismar’ olarak değerlendirmiş, İmam Efe’yi ‘yalan söylemek’le itham etmişti.

Varank, şu paylaşımı yapmıştı:

“Mekke’de izinsiz drone uçurmaya gidip ‘Gazze’ye dua ettiğim için gözaltına alındım’ yalanını atan hocayla; uluslararası kurallar uyarınca önceden sözleşme imzalanan bir futbol organizasyonundaki beceriksizliklerini toplumdaki Atatürk hassasiyetini manipüle ederek örtmeye çalışan kulüp yöneticisi, gazeteci ve siyasilerin birbirinden farkı yoktur. Bunun adı istismardır. Milletimizin ortak değerlerine sahip çıkma konusunda sicili hiç de temiz olmayanların, bugün gösterdikleri sahte duyarlılıkla prim devşirme hevesleri yine kursaklarında kalacaktır. Çünkü milletimiz feraset sahibidir, istismar siyasetine asla itibar etmez!”

Kaynak: Haber Merkezi