Müslüm Gündüz kimdir? Müslüm Gündüz nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Müslüm Gündüz’ün kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Müslüm Gündüz kimdir? Müslüm Gündüz kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Müslüm Gündüz’ün biyografisini haberimizde derledik…

Müslüm Gündüz kimdir?

Müslüm Gündüz 1941 yılında, Elazığ'ın Ağcakale köyünde doğdu. 12 Haziran 1996 tarihinde HBB televizyonunda yaptığı konuşma oldu. Türkiye aleyhinde haksız yargılandığına dair Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde açtığı davayı kazandı. Mahkeme, Devlet Güvenlik Mahkemesi'nin askeri üyeleri bulunmasının başvurunun haklı olduğunu kabul etti. Ayrıca, daha önce ifade özgürlüğü ihlali ile açtığı davayı da kazandı.

1990'lı yıllarda Türkiye'de radikal İslamcılıkla tanınan bir isim olan Müslüm Gündüz, Aczmendiler adlı grupla dikkat çekti.

12 Haziran 1996'da, Müslüm Gündüz, HBB televizyonunda programın “Kemalizm bir dindir. Allah'ı Mustafa Kemal, peygamberi İsmet İnönü'dür. Demokrasi dinsizliktir. Laiklik de öyledir. Geleceğiz, Türkiye'yi alacağız. Hiç merak etmeyin" İfadelerini kullanmıştı.

Selçuksports HD | Real Madrid – Villareal maçı canlı izle Selçuksports HD | Real Madrid – Villareal maçı canlı izle

Aczmendi tarikatı nedir?

Aczmendi, Elazığ Akşam Sanat Okulu mezunu Müslüm Gündüz'ün liderliğini yaptığı ve kendine özgü giyim tarzı olan,1985 yılında temelleri atılmış Elazığ menşeili Risale-i Nur hareketine bağlı tarikat

Editör: Ateş Çatıkkaş