Murat Lütem kimdir? Murat Lütem nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Murat Lütem'ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Murat Lütem kimdir? Murat Lütem kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Murat Lütem ’in biyografisini haberimizde derledik…

Murat Lütem kimdir?

1969 yılında Ankara'da dünyaya gelen Murat Lütem, üniversite hayatına Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde başlayarak 1993 yılında mezun oldu.

Muhammet Demir,  Süper Lig tarihinin en erken golünü kaçıncı saniyede attı? Muhammet Demir, Süper Lig tarihinin en erken golünü kaçıncı saniyede attı?

Mezun olduğu yıl Dışişleri Bakanlığı'nda kariyerine başlayan Lütem, 2001 yılından 2003 yılına kadar dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in özel kalem müdür yardımcılığı görevini yaptı.

2007 yılında 3 sene boyunca Abdullah Gül'ün dışişleri danışmanı olarak görev yapan Murat Lütem, sonrasında Harvard Üniversitesi Weatherhead Merkezi'nde araştırmacı olarak yer aldı.

2013 yılına kadar Boston Başkonsolosu olarak görev yapan Murat Lütem, 3 sene boyunca Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun özel müşavirliği yaptı.

2016 yılı itibarıyla Singapur Büyükelçisi olarak atanan Lütem, bu görevinin ardındanİkili İlişkiler Kuzey Amerika Genel Müdürü olarak görevlendirildi.

Kaynak: Haber Merkezi