Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin 11'i büyükşehir toplam 26 belediye başkan adayını açıkladı.

Erdoğan, kamuoyunda günlerdir merakla beklenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı'nın  eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum olduğunu açıkladı.

“Adayları kapsamlı istişareler, araştırmalar sonunda belirledik”

Erdoğan, "Bugün burada 31 Mart 2024 seçimlerinde partimizi temsil edecek 11 büyükşehir ve 25 il belediye başkan adayımızı açıklamak üzere bir aradayız. Esasen bizim belediyecilikteki müktesebatımız yeni değildir. Artık 30 yılı bulan şanlı bir geçmişten süzülüp gelen birikim ve donanıma sahibiz. Adayları kapsamlı istişareler, araştırmalar, değerlendirmeler sonunda belirledik.

Belediyecilikte adeta bir destan yazdık. 94 ruhu denilen belediyecilik anlayışlıya Türkiye’de çığır açtık. Ülkemizin kalkınma eksiklerini tamamlamak için harekete geçtik. İstanbul çöp, çukur, çamur diye tanımlanmıyor muydu? İstanbul’u nasıl temizlediysek 30 büyük şehir ve 51 il belediyeleri ile de bu temizlik için yola çıktık" dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti: Gazetecilerin MHP'li yöneticiler tarafından tehdit edilmesi suçtur Türkiye Gazeteciler Cemiyeti: Gazetecilerin MHP'li yöneticiler tarafından tehdit edilmesi suçtur

Kaynak: Haber Merkezi