Bakan Yumaklı: Türkiye tarımsal hasılada Avrupa 1'incisi Bakan Yumaklı: Türkiye tarımsal hasılada Avrupa 1'incisi

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Oktay Yaşar ve Veli Koçak ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme başkanı dava dosyasına gelen evrakı okuduktan sonra esas hakkındaki mütalaasını sunmak için Cumhuriyet savcısına söz verdi.

Dezenformasyon içeren bir paylaşımının olmadığını savundu

Savcı, sanıkların yargılandığı "terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım" suçunun unsurları oluşmaması nedeniyle beraatlerini talep etti. Savcı sanıklar hakkında "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasını da istedi. Söz alan sanık Oktay Yaşar, mütalaa yönünde karar verilmesini isteyerek beraatini talep etti. Sanık Koçak da savcının beraati yönündeki görüşüne katıldığını ancak dezenformasyon içeren bir paylaşımının olmadığını savundu.

Suç duyurusunda bulunma kararı

Avukat beyanlarının ardından kararını açıklayan mahkeme, sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım" suçundan beraatlerine hükmetti. Mahkeme, sanıklar hakkında "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Kaynak: Haber Merkezi