Kara Harp Okulu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı yemin töreninin ardından 'Mustafa Kemal'in askeriyiz' sloganı atan teğmenlere ilişkin tartışmalar devam ediyor.

Konuya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Açıklamada, "Olay her yönüyle incelenmektedir. Disiplin mevzuatı kapsamında kastı, kusuru, ihmali olan personel hakkında işlem yapılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın'ı kabul etti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın'ı kabul etti

MSB kaynaklarının açıklamaları şöyle: 

"Köklü bir tarihe sahip olan ordumuzun göz bebeği Harp Okullarımızın mezuniyet sevincinin yanı sıra ülkemiz ve dünya tarihinde ilk defa 3 kız öğrencimizin Harp Okullarımızdan birincilikle mezun olmasının da gururunu yaşadık. Bununla Kara Harp Okulu Sancak Devir Teslim ve Mezuniyet Töreni sonrasında kamuoyuna bazı görüntüler yansımıştır. Söz konusu görüntüler, özellikle sosyal medya üzerinden farklı yorum ve değerlendirmelerle bağlamından koparılıp bambaşka mecralara, boyutlara çekilmeye çalışılmakta, gerçeklikten kopuk kısır tartışmalar oluşturulmaktadır.

"Sorumluluğu olan personel hakkında gereken işlemler yapılacaktır"

Önceliği müesses disiplini muhafaza etmek olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizde, disipline aykırı hiçbir eylem, olay ve duruma müsamaha gösterilmeyeceğinden en ufak bir şüphe duyulmamalıdır. Bahse konu olay da her yönüyle incelenmektedir. İnceleme sonucunda yapılacak tespitlere göre disiplin mevzuatı kapsamında kastı, kusuru, ihmali veya sorumluluğu olan personel hakkında gereken işlemler yapılacaktır. Dolayısıyla kamuoyu bu konuda müsterih olmalı ve kendi ajandalarına göre bu görüntüler üzerinden manipülasyon üretenlere itibar etmemelidir."

Kaynak: AA