Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) sıkılaşmaya daha yavaş bir tempoyla devam edeceğini öngören kurumlar arasına Morgan Stanley de katıldı.

Morgan Stanley CEEMEA Ekonomisti Hande Küçük tarafından hazırlanan notta sonraki toplantıda politika faizinin 250 baz puan artırılacağı düşünüldü.

Euro Bölgesi temmuzda 21,2 milyar euro ticaret fazlası verdi Euro Bölgesi temmuzda 21,2 milyar euro ticaret fazlası verdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) son açıklaması ve TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın Enflasyon Raporu sunumunda yaptığı açıklamaların enflasyona yönelik ek sıkılaştırma adımlarının işareti olduğunu kaydeden Morgan Stanley, ancak ileriye dönük spesifik bir yönlendirme yapılmadığının altını çizdi.

Notta TCMB'nin sıkılaştırma döngüsünde yavaş bir tempoya geçebileceği yönünde bir yönlendirme olmasa bile banka temponun yavaşlayacağını bekledi.

Morgan Stanley, parasal duruş büyük ölçüde normalleştiğinden ve şu ana kadar yapılan sıkılaştırmanın etkisi sonraki aylarda daha görünür duruma geleceğinden, bir sonraki toplantıda 250 baz puanlık daha küçük bir artış beklediğini kaydetti.

Notta, "Büyümede ılımlı bir ayarlamaya yönelik politika tercihi ve parasal aktarımdaki gecikmeler göz önüne alındığında, TCMB'nin artış hızını azaltması ve birikimli sıkılaştırma adımlarının ekonomik aktivite ve enflasyon üzerindeki etkisini değerlendirmesi muhtemel" değerlendirmeleri paylaşıldı.

Editör: Deniz Dalgıç