EURO 2024 son 16 turunda A Milli Futbol Takımı, Avusturya'yı 2-1 mağlup etti. Bu galibiyet ile çeyrek final biletinin sahibi olan A Milliler, Hollanda ile eşleşti. 6 Temmuz TSİ 22.00'da yapılacak karşılaşma için kırmızı-beyazlılar Barsinghausen'de yaptıkları antrenmanları tamamladı. Takımın performansı hakkında, Teknik Direktör Vincenzo Montella ve Milli Futbolcu Ferdi Kadıoğlu açıklama yaptı.

"Merih'e verilen ceza adil değildi"

Vincenzo Montella Merih Demiral'a verilen ceza hakkında "Merih'e verilen ceza adil değildi. Siyasi bir hareket değildi o. Sadece doğru şekilde anlaşılmayan bir hareketti. Bu Türk gururunu dizginlemez. Biz daha arzulu bir şekilde sahaya çıkacağız. Herkes son derece motive olacaktır. Taraftar için de bu geçerli" dedi.

Başakşehir, Eden Karzev'i Çin'e kiraladı Başakşehir, Eden Karzev'i Çin'e kiraladı

"Her zaman en iyi 11'i sahaya süremiyorsunuz"

İlk 11 hakkında konuşan Montella, "Her maç farklı, her maçın stratejisi farklı. Her zaman en iyi 11'i sahaya süremiyorsunuz. Her oyuncu ne yapması gerektiğini biliyor. Ben hepsiyle gurur duyuyorum. Bu seviyeye geldiğinizde ideal 11 diye bir şey kalmıyor. Hocanın rolü her şeyin sorumluluğunu üstlenmektir. Bu yüzden eleştiriyi kabul etmek zorundayız. Eleştiriyi kaldıramıyorsanız Teknik direktörlük yapamazsınız" ifadelerini dullandı.

"Duygularımıza hakim olmamız gerekiyor"

Montella; yarın yapılacak Hollanda maçında bulunacak taraftarlara seslenerek, "Taraftarlara şunu söylüyorum; Bizi destekleyin, sahada zorlu bir durum olsa bile duygularımıza hakim olmamız gerekiyor. Duygular işin içine dahil oluyor tabi ki. Biz bu turnuvanın en genç takımıyız. İşin duygusal boyutunu iyi yönetip sahaya iyi bir enerji koymak istiyoruz" dedi.

"Kaan maça başlayabilir ama göreceğiz"

Cezalı oyuncular hakkında konuşan Montella, "3 oyuncu cezalı durumda. Bu her zaman olan bir şey değil ama yedekte devreye giren oyuncular da elinden geleni yaptılar. Sakinim, 3'lü veya 4'lü savunma bugün açık edeceğim bir şey değil. İkisi de olabilir. Kaan maça başlayabilir ama göreceğiz" dedi.

"Biz hücuma meyilli bir takımız"

"Saha içi olası taktikleri hakkında konuşan Montella, "En iyi hücum alan yaratan dengeli bir takım kurmaktır, hocanın görevi budur. Benim de üstlendiğim görev bu. Biz hücuma meyilli bir takımız. İstatistiklere baktığımızda bunu görüyoruz. Beklerden başlamak üzere kanat oyuncularımız da hücuma yönelik oyuncular. Santrforlu da oynadık. Birkaç seçeneğimiz var, maçın her noktasında bunlara başvuracağız" dedi.

Montella Arda Güler hakkında, "Arda Güler çok yetenekli bir oyuncu. Belki benim sol ayağımdan biraz daha yumuşak. Ümit ediyorum ki devamlılığını sağlayabilir" ifadelerini kullandı.

"Bunu asla adil olarak görmüyoruz"

Milli Futbolcu Ferdi Kadıoğlu, takım arkadaşı Merih Demiral'ın ceza alması hakkındaBence Merih'in yaptığı o işaret siyasi bir anlamı yansıtmıyordu. Bunu asla adil olarak görmüyoruz. Diğer oyuncular da bu şekilde düşünüyor. Merih'in ceza almış olması talihsiz. Dolayısıyla Merih'in yerine birinin oynaması gerekecek ama o da elinden geleni verecektir" ifadelerini kullandı.

Hollandalı oyuncular hakkında konuşan Kadıoğlu, "Hollanda'nın bireysel anlamda çok kaliteli oyuncuları var. Cody ile birlikte oynadım. İyi oyunculara sahip olduklarını biliyoruz ama biz de sahaya tutkuyla çıkıyoruz, yüreğimizle oynuyoruz. Hollanda'nın işini zorlaştıracağız. Güzel bir maç olacak" dedi.

Kendi performansını değerlendiren Kadıoğlu, "5 yıl önceki Ferdi Kadıoğlu ile şimdiki Ferdi bambaşka. Başka bir mevkide oynuyordum ve Hollanda forması giyiyordum. 2 yıl önce Türkiye'yi seçtim ve asla bu kararımdan pişman olmadım. Bu formayı giydiğim için gururluyum" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi