Mizgin Yalçın kimdir? Mizgin Yalçın nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Mizgin Yalçın’ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Mizgin Yalçın kimdir? Mizgin Yalçın kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Mizgin Yalçın’ın biyografisini haberimizde derledik…

Mizgin Yalçın kimdir?

Aslen Bitlis Norşin’li bir aileden gelen Mizgin Yalçın'ın annesinin ismi Aynur, babasını adı Ekrem.

Mizgin öğretmenin Kürtçe eğitimi çocukluğundan itibaren başlamış. Anne ve babası, çocukları ile hep Kürtçe konuşmuş. Kaç yaşında olduğu bilinmiyor. 

Erdoğan Tunç kimdir? Erdoğan Tunç kimdir?

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Malabadi köyündeki orta okulun tek Kürtçe öğretmeni olan Mizgin Yalçın 200 öğrenciye ders veriyor. ayrıca Batman’daki ayrıca evinin bir odasında da hazırladığı videolarla sosyal medya üzerinden Kürtçe dil dersleri veriyor.

“Kurdi Online” isimli sosyal medya hesabı üzerinden ders videolarını paylaşan Mizgin öğretmenin Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Hollanda, Azerbaycan ve Türkiye’den çevrimiçi ders alan çok sayıda öğrencisi var.

“Kurdî Online” hesabından yaklaşık 76 bin takipçisi olan Mizgin Yalçın, aynı zamanda sosyal medya üzerinden bu çalışması nedeniyle 2021 yılında “En İyi Youtuber Eğitmen” ödülü almıştı.

Kaynak: Haber Merkezi