Mısır, İsrail'in, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda yerinden edilen sivillerin sığındığı Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) ait bir okula düzenlediği saldırıya tepki gösterdi.

Mısır Dışişleri Bakanlığından, 18 kişinin öldüğü UNRWA'ya ait El-Cauni Okulu saldırısına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

İsrail'in, UNRWA'ya ait okul ve barınma merkezlerini bombalamaya devam etmesinin kınandığı açıklamada bunlardan sonuncusunun 6 BM personelinin öldüğü Cauni Okulu saldırısı olduğu hatırlatıldı.

BM ile uluslararası kuruluşlara ait binaların hiçbir caydırıcılık ya da hesap sorma olmaksızın hedef alınmasının uluslararası hukukun açıkça ihlali olduğu kaydedilen açıklamada, işgal altındaki Filistin topraklarında masum insanlara karşı işlenen suç ve ihlallerin derhal sona ermesi gerektiği vurgulandı.

Uluslararası sistemin kendi ilke ve değerlerini savunmadaki acizliğinin açık hale geldiği belirtilen açıklamada, uluslararası arenada etkinliği olan tüm taraflardan, İsrail'i uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmeye zorlaması istendi.

Açıklamada, Filistinlilerin canlarının kurtarılması ve ellerinden alınan haklarının geri verilmesinin uluslararası toplumun önceliği olması gerektiği aktarıldı.

Anket: Japonların yüzde 62,6'sı bir ayda hiç kitap okumuyor Anket: Japonların yüzde 62,6'sı bir ayda hiç kitap okumuyor

İsrail aynı okulu 5. kez vurdu

Gazze Şeridi'ndeki Sivil Savunma Müdürlüğünden yapılan açıklamada, El-Cauni Okulu'na düzenlenen saldırıda ölenler arasında kadın ve çocukların da olduğu, 18 kişinin öldüğü, 18 kişinin yaralandığı bilgisi paylaşılmıştı.

Açıklamada ayrıca bunun İsrail ordusunun aynı okula düzenlediği 5. saldırı olduğu vurgulanmıştı.

Kaynak: AA