Mücadeleyi Portekizli hakem Artur Soares dias yönetecek. Dias'ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Paulo Soares ve Pedro Ribeiro yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi, Ukrayna Futbol Federasyonundan Mykola Balakin olacak. Portekizli Tiago Martins ise var görevini üstlenecek.

Ay-yıldızlı ekip; F Grubu'nda Gürcistan'ı 3-1 mağlup etmiş, Portekiz'e ise 3-0 mağlup olmuştu. Son maçında Çekya'yı 2-1'le geçen milliler, 6 puanla grubu Portekiz'in ardından ikinci sırada bitirip, son 16'ya yükselmişti.

D Grubu'nda yer alan Avusturya ise turnuvaya 1-0'lık Fransa yenilgisiyle başlamıştı. Ralf Rangnick'in ekibi, ardından Polonya'yı 3-1, Hollanda'yı da 3-2'yle geçerek 6 puanla gruptan lider çıkmayı başarmıştı.

A Milli Takım'da Avusturya maçına iki önemli isimden yoksun çıkacak. Sarı kart cezalıları kaptan Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydin, son 16 karşılaşmasında forma giyemeyecek. Milli Takım'da cezası sona eren Abdülkerim Bardakcı ise sahadaki yerini alabilecek.

A Milli Futbol Takımı'nda Avusturya maçı öncesinde 10 futbolcu ceza sınırında bulunuyor. Turnuvada birer sarı kartı bulunan Zeki Çelik, Salih Özcan, Kenan Yıldız, İsmail Yüksek, Mert Günok, Uğurcan Çakır, Mert Müldür, Orkun Kökçü, Kaan Ayhan ve Arda Güler, Avusturya maçında da sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek.

Avusturya'da ise Hollanda mücadelesinde ikinci sarı kartını görerek cezalı duruma düşen orta saha oyuncusu Patrick Wimmer, Türkiye'ye karşı forma giyemeyecek.

Türkiye ile Avusturya tarihlerinde 18. kez karşılaşacak. Ay-yıldızlı ekip, rakibiyle yaptığı 17 maçta 7 galibiyet ve 9 yenilgi yaşadı. İki takım arasında oynanan sadece bir müsabaka berabere bitti. A Milli Takım, Avusturya ile son maçını 26 Mart'ta oynamıştı. Viyana'daki hazırlık karşılaşmasını Avusturya 6-1 kazanmıştı.

Fenerbahçeli futbolcu İrfan Can Eğribayat'ın babası toprağa verildi Fenerbahçeli futbolcu İrfan Can Eğribayat'ın babası toprağa verildi

İşte A Milli Takım'ın muhtemel Avusturya 11'i: Mert Günok | Mert Müldür, Merih, Abdülkerim, Ferdi | İsmail | Barış, Orkun, Kaan, Kenan | Arda.

Kaynak: Beinsports