Haber: Selim Ercan

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) protokol imzaladığı kurum ve STK'lara ilişkin Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi. CHP’li Suat Özçağdaş’ın sorusuna yanıt Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den geldi.

Yanıtta Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi kurumlarla imzaladığı protokol sayısının bin 167 olduğu belirtildi. Söz konusu protokollerin 351 tanesinin merkez teşkilatı tarafından, 816 tanesinin taşra teşkilatı tarafından imzalandığı ifade edildi.

MEB'de istihdam edilecek sözleşmeli personel için tercih dönemi başladı MEB'de istihdam edilecek sözleşmeli personel için tercih dönemi başladı

Bakan Tekin imzalı yanıtta, protokol imzalanan STK’lerin 5737 Sayılı Vakıflar Kanunu ve 5253 Sayılı Dernekler Kanunu hükümleri uyarınca hukuki tüzel kişilik kazanmış yapılar olduğu vurgulandı. Yanıtta, hukuki tüzel kişiliğe sahip vakıflar ve dernekler ile imzalanmış protokol sayısının 556 olduğu bildirildi.

“Protokoller, öğrenci menfaatleri gözetilerek imzalanmaktadır”

Yanıtta eğitim ve öğretim sürecinin desteklenmesi, öğrencilerin gerek kişisel gerekse akademik gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilgili birimleri tarafından protokollerin hazırlandığı ve imzalandığı belirtildi.

Yanıtta, “Protokol tarafları olan resmi kurum ve kuruluşlar veya hukuki tüzel kişiliği bulunan vakıf ve dernekler ile Anayasa başta olmak üzere tabi olunan mevzuat çerçevesinde; eğitim ve öğretimin desteklenmesi ve öğrenci menfaatlerinin gözetilmesi ilkelerine bağlı kalınmak suretiyle protokoller imzalanmaktadır” denildi.

Kaynak: Selim Ercan