Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, cemaatlerle protokol açıklamasının ardından gelen eleştirilere yanıt verdi. Tekin "Benim protokol yapabilmem için karşımda gerçek biri olmalı. Herhangi bir cemaatle protokol imzalamamız söz konusu değil" dedi.

Kadınlardan Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner için surlarda eylem Kadınlardan Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner için surlarda eylem

Tekin, tarikat ve cemaatlerle protokol yapmaya devam edileceğini söylemiş, bu açıklaması büyük tepki toplamıştı. Tekin, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada "Sizin tarikat, cemaat dediğiniz, bizim STK dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü onlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor" demişti. Bu açıklamaların ardından Barolar, Tekin hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Yaşanan sürecin ardından Tekin’den yeni bir açıklama geldi.

Tekin "Bir kere hukuk devletinde yaşıyoruz, biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak kiminle protokol yapabiliriz. Benim protokol yapabilmem için karşımda gerçek biri olmalı. Herhangi bir cemaatle protokol imzalamamız söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber merkezi