Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in görüşmesinden sonra yeniden gündeme gelen Gezi tutukluları ve Osman Kavala tartılmalarına MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’da dahil doldu. Yıldız, “Görülmekte olan bir dava hakkında Yasama Meclisinde yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz veya herhangi bir beyanda bulunulamaz. Bir davada sanıkların, katılanların veya mağdurların leh veya aleyhine yargı görevi yapanlara emir vermek veya baskı yapmak veya nüfuz icra etmek, yargı görevleri yapanları ne suretle olursa olsun etkilemeye teşebbüs etmek suçtur" ifadelerini kullandı.

CHP'den kadının kendi soyadını kullanamaması kararına tepki CHP'den kadının kendi soyadını kullanamaması kararına tepki

 “Soruşturma çağrısı yaptı”

AİHM kararlarına rağmen cezaevinde tutulan iş insanı Osman Kavala başta olmak üzere Gezi tutuklularının yeniden yargılanıp serbest bırakılması çağrısı yapan Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'yi hedef gösteren Yıldız, soruşturma çağrısı yaptı:

“Bir davada sanıkların, katılanların veya mağdurların leh veya aleyhine yargı görevi yapanlara emir vermek veya baskı yapmak veya nüfuz icra etmek, yargı görevleri yapanları ne suretle olursa olsun etkilemeye teşebbüs etmek suçtur. Bu suç şikayete bağlı değildir. Cumhuriyet savcılıkları tarafından resen soruşturulur. Bu hareketlerin sonucunda mahkemenin etkilenip etkilenmemesi ve suç tanımı sayılan davanın sürelerinden birinin leh ve aleyhine hüküm verilip verilmemesi suçun oluşumu bakımından önem taşımaz. Bu suç bir ‘zarar suçu’ olmayıp ‘soyut tehlike suçu’dur."

Kaynak: Haber Merkezi