Özgür Özel'in Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı seçilmesine ilişkin görüşlerini paylaşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, ''CHP'de bir genel başkan değişikliği oldu, bir zihniyet değişikliği olmadı'' diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde '2024'e Doğru Diyar Diyar Anadolu' temasıyla düzenlenen Genişletilmiş Bölge İstişare Toplantısı'nda konuştu. Konuşmasında CHP'deki değişikliği değerlendiren Yıldırım, AK Parti ile MHP'nin yerel seçimler için bir araya gelerek kriterleri konuştuklarını, sonucun en kısa zamanda kamuoyuyla paylaşılacağını da ekledi. Yıldırım, ''Diğer tarafta da zillet ittifakı var. Seçimden beri bu ittifakın mensuplarında birbirleriyle ilgili karalamalar, sövmeler, aşağılayıcı cümleler kullanmalar gelenek haline geldi'' dedi.

Özgür Özel: AB’ye tam üyelik hedefinin kâğıt üzerinde bırakılmasını kabul edemeyiz Özgür Özel: AB’ye tam üyelik hedefinin kâğıt üzerinde bırakılmasını kabul edemeyiz

''CHP'de genel başkan değişikliği oldu, zihniyet değişikliği olmadı''

Özgür Özel'in CHP Genel Başkanı seçilmesine ilişkin konuşan Yıldırım, ''CHP'de bir genel başkan değişikliği oldu, bir zihniyet değişikliği olmadı. Şahıslar değişti yani aynı zihniyete, aynı kanaate, aynı değer yargılarına sahip iki insan arasında değişiklik söz konusu oldu'' ifadelerini kullandı. 

''Bunların varı yoğu HDP'nin, PKK'nın hamiliği''

Özgür Özel'in konuşmasında Demirtaş ve Kavala'yı anmasını eleştiren Yıldırım, ''İlk ağızlarından çıkan Demirtaş'tır, Kavala'dır. Bunların ekonomiyle, memleketle, dünyayla, insanlıkla çok fazla bir işi yok. Bunların varı yoğu HDP'nin, PKK'nın hamiliği. Bugüne kadar bunu yaptılar, bundan sonra da siyasetlerinde değişik bir şey olmayacaktır'' şeklinde konuştu.

''İYİ Parti'nin misyonu CHP'yi iktidar yapmaktır''

İYİ Parti'nin misyonunun CHP'yi genelde ve yerelde iktidar yapmak olduğunu öne süren Yıldırım, Meral Akşener hakkında ''Hanımefendinin görevi ne kadar fazla CHP'li milletvekili çıkarabilmektir, CHP'nin belediyelerini çoğaltmaktır, görevi budur'' diye konuştu.

Editör: Betül Vural