MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, TBMM Genel Kurulunda, İletişim Başkanlığı bütçesi üzerinde konuştu.
Türkiye'ye karşı sürdürülen faaliyetlerin medya alanında önemli bir yer tuttuğunu belirten Özdemir, "Türkiye'nin tezlerini doğru yerde, doğru şekilde anlatabilecek, mesleğinin namusuna, kendi onuruna ve ülkesine sadakatle bağlı olan medya mensuplarımızın alanlarındaki uluslararası temaslarına erişebilmeleri için belirli şartlara sahip gazetecilerimize yeşil pasaport edinme imkânı mutlaka tanınmalıdır. Bu durumu belirli bir meslek grubuna imtiyaz olarak görmeyip ülkemizin diplomatik kudret ve üstünlüğünün gereği olarak değerlendirmek yerinde olacaktır" dedi.
Özdemir, sözlerine şöyle devam etti:
"Özel sektörde çalışan gazetecilerimizin maaş dağılımındaki eşitsizliğin ivedilikle düzeltilmesi gerekmektedir"
Gazetecilik şerefli ve onurlu bir meslektir. Bu meslek kolu demokrasimizin değerli bir unsuru olarak hürriyetimizin muhafazası, millî birlik ve beraberliğimizin güçlendirilmesi ile millî ülkülerimize hizmet etme noktasında önemli bir sorumluluk üstlenerek kamu görevi yapmaktadır. Kamu ve özel kuruluşlarımızın bünyesinde faaliyet gösteren gazeteci kardeşlerimiz, mesleğin ve insanlığın gerektirdiği onur ve haysiyetiyle hizmetlerini sürdürürken alın terinin karşılığını almaları gerekir. Ancak özel sektörde görev yapan gazetecilerimizin bugünkü maaşları mevcut şartlarda oldukça düşük seviyede kalmaktadır. Gazeteci kardeşlerimiz hiç şüphe yok ki bunun çok daha iyisini hak ediyorlar. Bilinen ve önde gelen medya kuruluşlarında dahi bu tablo değişmemekte, hem haber merkezlerinde hem de sahada görev yapanlar zorlanmaktadırlar. Özel sektörde çalışan gazetecilerimizin maaş dağılımındaki eşitsizliğin ivedilikle düzeltilmesi gerekmektedir. Medya kuruluşlarının sahipleri ve yöneticilerinin 2025 yılı için daha eşit, cömert, duyarlı ve fedakâr bir yaklaşım sergileyerek gazetecilerimizin maaşlarını iyileştirmeleri elzemdir. Yaz kış demeden topluma haber ulaştırma heyecanı ve gayretiyle emek veren medya temsilcilerimizin sosyal haklarının iyileştirilmesi için Milliyetçi Hareket Partisi olarak her durumda yanlarında olduğumuzu belirtmek isterim.
Türkiye'de iletişim fakültelerinin sayısının son yıllarda artış gösterdiğini vurgulayan Özdemir,"2023-24 eğitim yılı itibarıyla 41'i devlet, 21'i vakıf üniversitesinde olmak üzere toplam 62 üniversitede iletişim fakülteleri öğrenci kabul etmiştir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni de dâhil ettiğimizde bu sayı 67'ye çıkmaktadır. Ayrıca 4'ü pasif durumda, 5'i de yeni kurulan fakültelerle birlikte bu sayı 76'ya erişmiştir. Her yıl yaklaşık 15 bin öğrenci bu fakültelere kayıt olmakta, 10 binin üzerinde gencimiz ise mezun edilmektedir." ifadelerini kullandı.