Metin Topuz kimdir?  Metin Topuz nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor.  Metin Topuz’un kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Metin Topuz kimdir?  Metin Topuz kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor.  Metin Topuz’un biyografisini haberimizde derledik…

İnat TV | Atalanta - Arsenal maçı canlı izle İnat TV | Atalanta - Arsenal maçı canlı izle

Metin Topuz kimdir?

Topuz, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu’nda, uyuşturucu ile mücadeleden sorumlu istihbarat örgütü olan DEA ile Türk Emniyet birimleri arasındaki teması sağlıyordu. 1982 yılında konsoloslukta çalışmaya başlayan Topuz’un 2013-2016 arasında dönemin savcısı Zekeriya Öz ile emniyet yetkilileri Yakup Saygılı ve İbrahim Şen’le telefon görüşmeleri yaptığı tespit edildi.

FETÖ soruşturmasının şüphelisi olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Eylül 2017’de gözaltına alınan Topuz’ın, 15 Temmuz darbe girişiminde rol alan bazı askerlerle de temas kurduğu da açıklandı. Topuz aynı yılın Ekim ayında “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin” ve “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçlarından tutuklanan tutuklandı.

Editör: Betül Vural