Selçuksports HD | Almanya – Macaristan maçı canlı izle Selçuksports HD | Almanya – Macaristan maçı canlı izle

Metin Özaslan kimdir? Metin Özaslan nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Metin Özaslan’ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Metin Özaslan kimdir? Metin Özaslan kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Metin Özaslan’ın biyografisini haberimizde derledik…

Metin Özaslan kimdir?

Metin Özaslan, 1967 yılında Ankara’da doğdu. Lise eğitimini ise Kurtuluş Lisesi’nde tamamladı. 1992 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Dil, Tarih, Coğrafya Fakültesi (DTCF) Halkbilimi Bölümünde “Kentleşme, Kentlileşme ve Kent Kültürü” alanında Yüksek Lisans (Master), İngiltere Nottingham Üniversitesi Kent Planlama Bölümünde “ Kentsel ve Bölgesel Gelişme- Yeni Sanayi Odakları” alanında hazırladığı tezle Doktora (PhD) kariyerini tamamladı. Ayrıca, bir müddet devam ettiği ODTÜ-Kamu Yönetimi Bölümü yüksek lisans programı yanında bir diğer doktora çalışmasını Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi(SBF) Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi (Kent ve Çevre) Bölümünde sürdürmüş ve tez aşamasında ayrılmıştır. Japonya, İngiltere, Almanya, Singapur, Pakistan ve Fas gibi ülkelerde düzenlenen çeşitli mesleki ve akademik eğitim programlarına katılmıştır.

1993 yılında Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşarlığı, Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü’nde (BGYUGM) Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı ve 1999 yılında “Yerel Gelişmede Kamu ve Kurumsal Yapı” konulu uzmanlık teziyle “Planlama Uzmanlığı”na atandı. DPT tarafından yapılan çeşitli bölgesel gelişme projelerinde koordinatör olarak görev aldı. Bölgesel Gelişme, İl Kalkınması, Kentleşme ve Yerel Kalkınma alanlarında ulusal ve uluslararası komisyonlarda Koordinatör veya Komisyon üyesi olarak yer aldı. DPT-Güneydoğu Anadolu Bölgesi Geçici Planlama Komitesi üyesi olarak bir süre Diyarbakır’da ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerinde görev yaptı. Uluslararası alanda Türkiye’yi OECD-Bölgesel İstatistikler Komisyonunda ve Türkiye-Fransa Üst Düzeyli Memurlar Ortak Seminerlerinde raportör olarak temsil etti. DPT Müsteşarlığı ve Pamukkale Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen Kentsel Araştırmalar Sempozyumu (KEAS) koordinatörü ve editörlüğü görevini sürdürdü. DPT, İçişleri Bakanlığı, Milli Güvenlik Akademisi ve Kalkınma Ajansları başta olmak üzere çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kamu personeli ile başta Türk Cumhuriyetleri ve Ortadoğu ülkeleri olmak üzere yurtdışından ülkemize eğitim amacıyla gelen kamu personeline çok sayıda konferans ve seminer vermiştir. Özaslan, 2018 yılında Kalkınma Bakanlığı’na (DPT) bağlı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü’nün Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı (STB) bünyesinde kurulan Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’ne dönüştürülmesiyle birlikte Sanayi ve Teknoloji Uzmanı olarak bu Bakanlığa geçmiştir.

Özaslan 2009 yılından bu yana “Ankara Kulübü Derneği” Genel Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Ankara’nın en köklü sivil temsilcisi olan ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 1932 yılında kurulan Ankara Kulübü Derneği, aynı zamanda ülkemizin sayılı kamu yararına çalışan derneklerinden biridir. Özaslan, akademik çalışmalarını ve sivil toplum etkinliklerini önemli ölçüde “Başkent Ankara” üzerine yoğunlaştırmıştır. 2002 yılında Ankara Kulübü Derneği Yönetim Kurulu’na giren Özaslan, 2002–2006 yılları arasında Seymenlerden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmıştır. 2006–2009 yılları arasında İkinci Başkan olan Özaslan, Mayıs 2009’dan bu yana ise “Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanlığı” görevini sürdürmektedir. Özaslan’ın bir diğer sivil toplum görevi ise Ankara Enstitüsü Vakfı Başkanlığı’dır. Sayın Murat Karayalçın’ın Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanlığı döneminde kuruluşuna öncülük ettiği ve uzun yıllar Başkanlığını sürdürdüğü AEV’in Başkanlığını, 2015 yılından bu yana Özaslan sürdürmektedir. 

Özaslan evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör: Ateş Çatıkkaş