Metin Lokumcu kimdir? Metin Lokumcu nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Metin Lokumcu’ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Metin Lokumcu kimdir? Metin Lokumcu kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Metin Lokumcu’ın biyografisini haberimizde derledik…

Metin Lokumcu kimdir?

Metin Lokumcu (d. 24 Haziran 1956, Kozlu - ö. 31 Mayıs 2011, Hopa) 2011 Türkiye genel seçimlerine yönelik Recep Tayyip Erdoğan'ın Artvin’in Hopa ilçesi mitingi öncesinde yaşanan eylemlerde polisin sıktığı tazyikli su ve biber gazı ile fenalaşarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren emekli öğretmen.

Eylem günü ve ölümü

Eylem günü Lokumcu'nun polisin önüne geçip ellerini arkasından bağlayarak, "Hadi al götür, kurtar memleketi" demesi son görüntülerinden biridir. Mezarı Hopa ilçesi Kemalpaşa beldesi Dereiçi köyündedir.

İnat TV | Trabzonspor - Beşiktaş maçı canlı izle İnat TV | Trabzonspor - Beşiktaş maçı canlı izle

Oğlu Ulaş Lokumcu babasız geçirdiği ilk babalar gününde babası için gazetelere söyle demişti:

...insanları koşulsuz seven biriydi, beni de bu felsefeyle yetiştirdi. Cenazesinde her siyasi görüşten insan vardı. Onun ölümünü hala kabullenemiyorum, çıkıp gelecekmiş gibi hissediyorum.

Trabzon Adli Tıp Kurumu hazırladığı ön otopsi raporunda Lokumcu'nun ölümünü "biber gazı ve heyecanın tetiklemesi sonucu gerçekleşen kalp krizine bağlı ölüm" olarak tanımladı. Daha sonra Kurum tarafında hazırlanan kesin ölüm raporunda ise "Lokumcu’nun vücudunda öldürücü düzeyde kimyasal madde saptanmadığını, ölümün kendisinde mevcut kalp ve akciğer hastalığı sonucu meydana geldiğini" söyledi.

Türk Tabipleri Birliği de olayın ardından bir rapor hazırladı. Dönemin TTB 2. Başkanı ve Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Özdemir Aktan Trabzon Adli Tıp Grup Başkanlığı Morg İhtisas Dairesi'nin hazırladığı raporun aksine Lokumcu'nun ölüme neden olacak düzeyde bir kalp ya da akciğer hastalığı bulunmadığını ve kendisinde olan bir hastalıktan ötürü ölmediğini söyledi. Yapılan incelemelere göre Lokumcu'nun gerçek ölüm nedeninin biber gazına maruz kalma olduğunu açıkladı.

Kaynak: Haber Merkezi