Mesut Toprak kimdir? Mesut Toprak nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Mesut Toprak'in kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Mesut Toprak kimdir? Mesut Toprak kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Mesut Toprak kimdir?

Mesut Toprak kimdir?

Mesut Toprak, 1959 yılında İstanbul‘da doğmuştur. Aslen Malatya – Darende kökenlidir. Lise yıllarında Okul ve ticaret hayatı birlikte yürümeyince, okulu yarım bırakmıştır. 1972 yılında İstanbul Sultanhamam’da çalışmaya başladı. 5 yıl çeşitli firmalarda çalıştı. Ticaret hayatına 1977 yılında İstanbul Sultanhamam’da kurduğu şirketi ile başladı.

1987’ye kadar ihracatçılara ve Anadolu’daki firmalara mal sattı. 1989’a kadar sadece kumaş ticareti yaptı. 1989 yılında Tayteks firmasını kurarak, hazır giyim sektörüne girdi.
Şirketlerinin kurucusu kendisi oldu, ama o işi beraber götürebileceği bir ortağı mutlaka vardı. Tayteks’teki ortağı Vedat Pembecioğlu, konfeksiyonda Osman Akdağ, turizmdeki ortağı da Tavit Köletavitoğlu.

1995’de Çorlu‘daki fabrikasını inşa etti, 2001 yılında Bolu‘da kurulu Yeni Dünya Tekstil Şirketi’ni satın aldı. 2003 yılında Beylikdüzü’nde Taypa’yı üretime geçirdi.

2004 yılında gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Astay adlı firmasını kurdu. İstanbul’daki Four Seasons Otelleri‘nin satın aldı. Academia Apartments ve OnaltıDokuz İstanbul projeleriyle Astay Gayrimenkul’ün sektördeki yerini sağlamlaştırdı.

Selçuksports HD | Hollanda – Bosna Hersek maçı canlı izle Selçuksports HD | Hollanda – Bosna Hersek maçı canlı izle

Kaynak: Haber Merkezi