Mesut Ergin kimdir? Mesut Ergin nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Mesut Ergin’in kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Mesut Ergin kimdir? Mesut Ergin kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Mesut Ergin’in biyografisini haberimizde derledik…

Selcuksports HD | Romanya - Hollanda maçı canlı izle Selcuksports HD | Romanya - Hollanda maçı canlı izle

Mesut Ergin kimdir?

Mesut Ergin, 1969 yılında Ayvalık'ta doğan bir siyasetçi ve ekonomisttir. İlk ve orta öğrenimini Ayvalık'ta tamamlamış, lise eğitimini ise Balıkesir'de almıştır. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun olan Ergin, ekonomist olarak lisans diplomasını elde etmiştir. İngiltere'de dil eğitimi aldıktan sonra Türkiye'ye dönmüş ve 2009 yılına kadar özel sektörde yönetici olarak görev yapmıştır.

2009-2014 yılları arasında, Büyükşehir Yasası ile kapatılan Ayvalık Küçükköy Beldesi'nin son belediye başkanı olarak görev yapmıştır. Bu süreçte, halkın ve emeğin yanında, yöre halkının kalkınması için çaba göstermiş ve yönetim anlayışını bu ilkeler üzerine inşa etmiştir.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Ayvalık Belediye Başkanı olarak seçilen Mesut Ergin, siyasi kariyerinde halkın refahını ve bölgenin kalkınmasını ön planda tutmaya devam etmektedir. Evli ve iki çocuk babası olan Ergin, Ayvalık halkının daha iyi bir geleceğe sahip olabilmesi için çaba sarf etmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi