Mesud Pezeşkiyan kimdir? Mesud Pezeşkiyan nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Mesud Pezeşkiyan'ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Mesud Pezeşkiyan kimdir? Mesud Pezeşkiyan kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Mesud Pezeşkiyan kimdir?

Mesud Pezeşkiyan kimdir?

Mesud Pezeşkiyan şu anda İslam Konseyi'nin 11. döneminde Tebriz , Azarşehr ve Esku'nun temsilcisi olarak çalışan ve aynı zamanda 8., 9. ve 10. dönem. 10. dönemde İslam Şurası'nın birinci başkan yardımcısı oldu ve 8. hükümette Sağlık, Tedavi ve Tıp Eğitimi görevinde bulundu.

İlköğrenimini memleketi Batı Azerbaycan'ın Mahabad kentinde tamamladıktan sonra eyaletin başkentine giderek Urmiye Tarım Akademisi'nde gıda endüstrisi diploması aldı . Diplomasını aldıktan sonra 1352 yılında askerlik yapmak üzere Sistan ve Belucistan eyaletinin Zabul şehrine nakledilmiş ve bu dönemde tıpla ilgilenmeye başlamış ve bunun sonucunda 1354 yılında askerliğini tamamladıktan sonra ikinci diplomasını aldı ve tabiat bilimleri (deneysel bilimler) bölümünden mezun oldu ve 1355 yılında Tebriz Tıp Bilimleri Üniversitesi'nin tıp alanına kabul edildi.

Erdoğan Tunç kimdir? Erdoğan Tunç kimdir?

1364 yılında genel tıp kursunu bitirerek tıp fakültesinde fizyoloji hocası olarak ders vermeye başladı. 1369 yılında Tebriz Tıp Bilimleri Üniversitesi'nden genel cerrahi uzmanlığını almış, 1372'de İran Tıp Bilimleri Üniversitesi'nden kalp cerrahisi yan dal uzmanlığını almış ve hemen Tebriz'deki Şehid Medeni Kalp Hastanesi'nde göreve başlamış ve daha sonra burada görev yapmıştır.

Kaynak: Haber Merkezi