Mesai saatleri konusuyla ilgili gündeme gelen haberler bir hayli dikkat çekti. Bakan Vedat Işıkhan ise artan çalışma saatleri kısalacak mı soruları karşısında sessizliğini bozdu. Mesai saatlerinin 40 saate düşeceği tartışmalarına yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bilgilendirici bir açıklama yaptı. Peki, 2024'te çalışma saatleri kısalacak mı, mesai saatleri düşüyor mu, kaç saat olacak? İşte Bakan Işıkhan'ın konu ile ilgili açıklamaları...

Taraftarium24 | Real Madrid – Villareal maçı canlı izle Taraftarium24 | Real Madrid – Villareal maçı canlı izle

Mesai saatleri düşüyor mu, kaç saat olacak?

Mesai Saatleri Düşüyor Mu, Kaç Saat Olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, mesai saatleri 40 saate düşeceği haberleriyle uyardı. Bakan Işıkhan, "Son zamanlarda çalışma hayatıyla ilgili bizim dışımızda çokça yorum ve haberler olduğunu görüyoruz. Doğrudan bizden bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda yer alan haberleri dikkate almayın." ifadelerini kullandı.

Çalışma Saatleri Kısalacak Mı

Resmi açıklama gelmeden haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini belirten Bakan Vedat Işıkhan çalışma saatleriyle ilgili şunları söyledi:

"Son zamanlarda çalışma hayatıyla ilgili bizim dışımızda çokça yorum ve haberler olduğunu görüyoruz. Tabii ki çalışma hayatı dinamik bir yapıya sahip ve her zaman üzerine konuşulacak, 'Daha iyi nasıl yaparız?' diye tartışılacak bir alandır. Biz daima işçimizin ve işverenimizin kazanılmış haklarını korumayı öncelikliyoruz. Bu yüzden doğrudan bizden bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda yer alan haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini belirtmek isterim. Yapılacak çalışmaların iş hayatının tüm paydaşlarının ortak görüşleriyle belirleneceğini sözlerime eklemek isterim."

Mesai saatleri kaç saat olacak?

Mesai Saatleri Kaç Saat Olacak

Türkiye'de işçiler, haftalık resmi olarak 45 saat çalışıyor. 45 saati aşması halinde işveren tarafından işçiye 'mesai ücreti' ödeniyor. Türkiye çalışma saatleri düşmesi gündemde şayet böyle olursa haftada 45 saat olan mesai süresi, 40 saate düşecek ve haftalık izinler 2 güne çıkacak.

Kaynak: Haber Merkezi