2026 Dünya Kupası elemeleri ne zaman? 2026 Dünya Kupası elemeleri ne zaman?

Merve Kır kimdir? Merve Kır nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Merve Kır’ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Merve Kır kimdir? Merve Kır kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Merve Kır’ın biyografisini haberimizde derledik…

Merve Kır kimdir?

CHP Kadın Kolları, 4 Ağustos 2024 tarihinde 15’inci Olağan Kurultayı için hazırlıklara başladı. CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Merve Kır, CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı.

Merve Kır 1987 yılında Zonguldak’ta doğdu. Ortaokul ve lise eğitimini Zonguldak TED Koleji’nde, yükseköğrenimini Yeditepe Üniversitesi Uluslararası Hukuk bölümünde tamamladı. İyi derecede İngilizce, orta derecede Almanca biliyor.

İş hayatı

Üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra Dış Ticaret Müsteşarlığı İthalat İhracat Birliği’nde çalışmaya başladı. Daha sonra okumak için gittiği İstanbul’dan doğduğu şehir Zonguldak’a dönen Kır, 2010 yılında Kır Hukuk Bürosu’nu kurdu.

Zonguldak’taki Çatalağzı Termik Santrali’nde çalışan, kadroya geçmek için iş bırakma eylemi düzenleyen ve sonrasında işsiz kalan 200 taşeron işçinin avukatlığını üstlendi. İşe iade davalarını kazanıp, işçileri devlet dairelerinde işe sokarak mağduriyetlerini giderdi.

Siyaset

Tüm yaşamı boyunca Mustafa Kemal Atatürk’ün çizgisini takip eden, akıl ve bilimin ışığında, Türk milletini “muasır medeniyetlerin ötesine taşıma” mücadelesi veren Merve Kır, 2016 yılından beri Cumhuriyet Halk Partisi’nin Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürütüyor. 2018 Genel Seçimlerinde Zonguldak 4.sıra Milletvekili Adayı oldu. Cumhuriyet Halk Partisi 14. Olağan Kadın Kolları Kurultay’ında Kadın Kolları MYK üyesi olarak seçildi. Kadın Kolları Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu olarak Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu’da Cumhuriyet Halk Partisi İl/İlçe Örgütleriyle birlikte aralıksız olarak siyasi çalışmalarını yürütüyor.

Kaynak: Haber Merkezi