Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla uygulanacak, 17 bin 2 liralık asgari ücret zamının 700 lirası asgari ücret desteği olarak belirlendi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), önceki hafta 250 baz puan artış ile politika faizini yüzde 42,5'e çıkardığı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik özetleri yayımladı.

Aylık enflasyonun başta asgari ücret olmak üzere ücret ayarlamaları ve zamana bağlı fiyat belirleme eğilimi yüksek kalemlerin etkisi ile ocak ayında yükseleceği ifade edilerek, "Aylık enflasyondaki söz konusu artışın şubat ayı ve sonrasında yavaşlayarak, yılın ilk yarısında enflasyonun ana eğilimindeki düşüşe yakın seyredeceği tahmin edilmekte" denildi.

5 Ekim spot piyasada doğal gaz fiyatları belli oldu 5 Ekim spot piyasada doğal gaz fiyatları belli oldu

Enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarında sınırlı bir iyileşmenin başladığı kaydedilen özetlerde "Son dönemde yapılan anlaşmalar ile teknoloji yatırımlarını ve üretim kapasitesini geliştirecek alanlara yoğunlaşacak doğrudan yabancı yatırımlar önümüzdeki dönemde dış finansmanı destekleyecek" ifadelerine yer verildi.

Editör: Deniz Dalgıç