CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmede, Gezi Davası’ndan tutuklu bulunan Tayfun Kahraman’ın kızı Vera’nın babasının cezaevine girmeden önceki ve sonraki fotoğraflarını gösterdi. Özel, Vera’nın babası cezaevindeyken büyüdüğüne işaret etti.

Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman, Özgür Özel’in Erdoğan’a Vera’nın fotoğraflarını göstermesini değerlendirdi.

“2 senedir hukuk mücadelesi veriyoruz”

CHP’nin Tayfun Kahraman’ı çok uzun zamandır tanıdığını ve sahip çıktığını belirten Meriç Demir Kahraman, Tayfun Kahraman’ın daha önce iki kere hükümet ile masaya oturduğunu hatırlattı. Kahraman, “5 Haziran 2013 ve 13 Haziran 2013’te Bülent Arınç ve Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme gerçekleşti. 2 senedir hukuk mücadelesi veriyoruz. Tayfun Kahraman, Başbakanlığın bilgi ve onayı ile hazırlanan görüş listeleri nasıl olur da 10 sene sonra hükümeti devirmekle suçlanır bunu anlatmaya çalışıyorduk. Özgür Özel de bildiğim kadarıyla bunu anlattı” dedi.

“Vera 2 senedir siyasi nedenlerle babasından mahrum”

2 senedir hukuki gerekçe ve delil olmadan Vera’nın babasından mahrum bir şekilde yaşadığını ifade eden Kahraman, “Kamuoyu bu davanın hukuki değil, siyasi olduğunu biliyor. Vera’nın da 2 senedir siyasi nedenlerle babasından mahrum bırakıldığını biliyor” diyerek şöyle devam etti:

Türkiye'den Nijerya'ya taziye mesajı Türkiye'den Nijerya'ya taziye mesajı

“Vera 2022’nin Eylül ayında kreşe başlayacaktı. Bu travmadan uzaklaştırmak için apar topar kreşe başlattık. Haziran ayında kreş bitiyor. Vera, Eylül ayında ilkokula başlayacak. Tayfun bir kere elinden tutup okula götürmedi. Bisiklete binmeyi öğrendi, yazı yazmayı öğrendi. Bunların hepsi Tayfunsuz. Vera, büyüdüğünde ‘babam haksız yere mahkûm edildi kimse buna ses çıkarmadı’ diyecektir. Bunu dememeli.”

“Biz bir hikaye değiliz”

Özgür Özel’in Erdoğan’a Vera’nın fotoğraflarını göstermesinin ‘son derece kıymetli’ olduğunu söyleyen Kahraman, “Biz bir hikâye değiliz. Bu çocuk gerçek, yaşanılan zulüm gerçek. Bugün doğan çocuk 2 sene sonra neler yapmaya başlıyor. 2 sene çok büyük bir zaman bunun telafisi yoksa da bu zulmün bir an evvel bitmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Tayfun Kahraman-2

Tayfun, Meriç ve Vera Kahraman'ın 3 Mayıs 2024 Silivri görüşmesi

Tayfun Kahraman’dan fotoğraf yorumu

“Hukuksuzluğun somutlaştırılarak Erdoğan’a aktarılmasının son derece doğru olduğunu düşünüyorum. Bu ülkede diyalog yoluyla çözülemeyecek hiçbir problem olmamalı. Müzakere süreçlerinin çok doğru olduğunu düşünüyorum” diyen Kahraman, bugün Tayfun Kahraman ile yaptığı görüşmede Özel’in adımının Tayfun Kahraman tarafından ‘son derece olumlu’ karşılandığını aktardı.

“Özgür Özel Vera’nın hukukuna sahip çıktı”

Bülent Arınç’ın Özgür Özel’e yönelik ‘Özgür Özel benim kahramanımdır’ sözlerini anımsatan Kahraman, “Özel bugün benim hukukuma da, Vera’nın hukukuna da, Mısra Öz’ün hukukuna da, Bülent Arınç’ın hukukuna da sahip çıktı. Hepimiz birbirimizin hukukuna sahip çıktığımız zaman bu ülke yaşanabilir hale gelecek. Bülent Arınç, Gezi’de Tayfun ile aynı masaya oturmuştu. Bugün ona da düşen Tayfun’un hukukuna sahip çıkmaktır” dedi.

Muhabir: Nur Kaplan