İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in özel kalemi Esma Bekar, partiden ihraç talebiyle disipline sevk edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın TV100 canlı yayınında kendisiyle ilgili kullandığı ifadeler sebebiyle hukuki süreç başlattığını açıkladı.

Dün akşam katıldığı TV100 canlı yayınında İYİ Parti Mali İşler Başkanı Sedat Aksakallı ile aralarında geçen bir diyaloğu anlatan Dikbayır, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sedat Aksakallı'ya, 'Bu partinin mali işler başkanıyım senden bana para gelmedi' dedim. 'Ben Esma Hanıma ve kocasına verdim' dedi... Ben bu süreçte Esma Bekar’ın Ankara, İstanbul belediyelerini arayıp 'Ümit Dikbayır’ın sizinle akçeli işleri var mı?' diye araştırdığını duydum. Hiç ses etmedim, çünkü ben kendimi biliyorum. Aradığı kişileri söyledi bana."

''Ben ve eşim hakkında gerçek dışı iddialar ileri sürüldü''

Bunun üzerine Bekar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Dikbayır'ın kendisi hakkındaki iddialarına yanıt verdi.

Bekar, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün akşam TV100 kanalında yayınlanan Ümit Dikbayır’ın katıldığı programda, benim ve eşim hakkında öncelikle kişilik haklarımıza yönelik, pek çok gerçek dışı, asılsız iddialar ve dayanaksız beyanlar ileri sürüldüğünü yakın çevremden işitmiş durumdayım. Bugün itibarıyla bu iddia ve beyanlara karşı hukuki süreci avukatımız aracılığı ile başlatmış bulunuyoruz. Konunun, hukuka intikal ettiğini kamuoyu ile paylaşmak isterim."

Editör: Betül Vural