AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı ile eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar’a deprem konutu çıkması, kamuoyunda tepkiye neden oldu. Gözler, kura çekimlerine döndü. Deprem konutu çıkan isimler arasında, Menzil Cemaati'nin başına geçen, Muhammed Saki, Muhammed Mubarek ve Muhammed Fettah Elhüseyni isimli üç kardeşin de yer alması dikkat çekti.

AFAD, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla Adıyaman’da evlerini kaybeden depremzedeler için 8 Şubat’ta deprem konutu kurası düzenledi.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Menzil Cemaati’nin de merkezi olan Kahta ilçesine bağlı Göçeri Mahallesi için düzenlenen kurada sadece 13 kişiye deprem konutu çıktı. Bu 13 kişiden 7’sinin ise Menzil Cemaati’ni yöneten Elhüseyni ailesi olduğu belirtildi.

Deprem konutu çıkan isimler arasında, cemaatin başına geçen Muhammed Saki, Muhammed Mubarek ve Muhammed Fettah Elhüseyni isimli üç kardeş bulunuyor. Üç kardeş, babaları Abdulbaki Elhüseyni’nin ölümünün ardından cemaati 'eş şeyhlik' denilen bir sistem ile yöneteceklerini duyurmuştu.

İletişim Başkanlığından Erdoğan'ın Başbakan Trovoada'yla görüşmesine ilişkin açıklama İletişim Başkanlığından Erdoğan'ın Başbakan Trovoada'yla görüşmesine ilişkin açıklama

Deprem konutu çıkan isimler arasında, Menzil şeyhlerinin yakınları olan Mahsun, Muhammed Emin, Suadet ve Mesude Elhüseyni de yer alıyor. Bu isimlerin tamamına 3+1 ev verilecek. Deprem konutu çıkan Menzil şeyhlerinden Muhammed Saki Elhüseyni’nin İstanbul Fatih’te bir kuyumcu dükkânı bulunuyor.

BirGün’e konuşan Menzil kaynakları ise 'Menzil şeyhleri ile akrabalarının evlerinin yıkılmadığı, hatta ağır hasar da almadığını' söyledi. Kaynaklar, kuranın şaibeli olduğunu iddia etti.

Erdoğan ile geçen hafta görüşmüşlerdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde, Menzil Cemaatinin önde gelen üyeleriyle görüşmüştü. Ölen Menzil şeyhi Abdülbaki Elhüseyni'nin torunlarından Muhammed Rağıp Elhüseyni, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda abisi Muhammet Yakup Elhüseyni'nin Erdoğan'la tokalaştığı fotoğrafı paylaşmıştı.

Kaynak: Haber merkezi