Profesör maaşı ne kadar oldu 2024? Profesör maaşı ne kadar oldu 2024?

Claudia Sheinbaum kimdir? Claudia Sheinbaum nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Claudia Sheinbaum’un kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Claudia Sheinbaum kimdir? Claudia Sheinbaum kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Claudia Sheinbaum’un biyografisini haberimizde derledik…

Claudia Sheinbaum kimdir?

Claudia Sheinbaum Pardo (24 Haziran 1962 doğumlu), Meksikalı bir politikacı, bilim adamı, akademik ve Meksika'nın şu anki seçilmiş başkanıdır. Sheinbaum, 2018'den 2023'e kadar eyalet valisine eşdeğer bir pozisyon olan Mexico City Hükümet Başkanı olarak görev yaptı. 2024 Meksika genel seçimlerinde solcu Juntos Haremos Historia koalisyonunun adayı olarak, seçimi başarıyla garantiledi ve ardından göreve başladığında ülkenin ilk kadın ve Yahudi cumhurbaşkanı olacak.

Sheinbaum, 2000'den 2006'ya kadar, Hükümet Başkanı olarak görev yaptığı süre boyunca gelecekteki başkan Andrés Manuel López Obrador'un Çevre Bakanı olarak görev yaptı. Sheinbaum, 2015'ten 2017'ye kadar Tlalpan ilçesinin Delegasyon Şefi olarak görev yaptı ve 2018 seçimlerinde Hükümet Başkanı seçildi ve burada suçun önlenmesini ve imar yasalarının uygulanmasını vurgulayan bir kampanya yürüttü.

Kaynak: Haber Merkezi