CHP, Yurt Dışı Birlikleri İkinci Yüzyıl Vizyon Çalıştayı düzenliyor. İstanbul Planlama Ajansı’nda bugün başlayan çalıştay, 3 gün sürecek. Çalıştayın ilk günkü programına CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcıları İlhan Uzgel ve Ensar Aytekin, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, milletvekilleri ve belediye başkanları katıldı.

Çalıştayda konuşan Ensar Aytekin, CHP’nin uzun süredir yurt dışında da örgütlenen, örgütlü hâle gelmeye çalışan bir parti olduğunu söyledi. Aytekin, şunları dile getirdi:

“Kurultay sonrasında bizler, ülkenin gündemi gereği hızlı bir şekilde yerele, yurt içine, yerel seçimlere odaklandık. Bu süre içerisinde sizlerle kuşkusuz iletişimlerimiz oldu ama ilk defa bir değerlendirme toplantısı yapıyoruz. Yurt dışındaki seçim sonuçlarından ziyade, orada 6,5 milyon vatandaşımız yaşıyor. Bunun 3 milyon 423 bini seçmen ancak 2023 üç hem cumhurbaşkanlığı hem milletvekili seçimleri ülkemiz için neredeyse bir referanduma dönüşmüştü. Bu kadar hayati önem taşıyan bir seçimde dahi yurt dışında 2023 seçimlerine katılım oranı yüzde 50’yi bulamadı. Seçim sonuçlarına baktığımızda iktidar partisinin bizim iki katımız kadar oy aldığı gerçeği de gözler önünde. Bu sonuçlara baktığımızda Türkiye’de son seçimlerdeki birinciliğimizi, yurt dışında da birinciliğe taşımak gibi ağır bir sorumluluğumuz olduğunun hepimizin farkındayız. Bu çalıştayda, özellikle yurt dışında nasıl örgütleneceğiz, örgütlenme, yol ve yöntemlerimiz neler olmalıdır, hangi faaliyetleri, hangi çalışmaları yapmalıyız; bu yönde bir çalışmanın partimize, ülkemize, yurt dışındaki seçmenlerimize de bir katkı sunacağına inanıyorum.”

Mehmet Tüm: Yurt dışı örgütleme çalışmaları seçimlerde etkisini artıracak

Yurt Dışı Örgütlenmeden Sorumlu Parti Meclisi üyesi Mehmet Tüm de şöyle konuştu:

Babacan: Sinan Ateş vakası, milliyetçi hareketin özeleştirisine vesile olsun Babacan: Sinan Ateş vakası, milliyetçi hareketin özeleştirisine vesile olsun

“Ülkemizin, demokrasinin filizlendiği bir ülke olabilmesi için ısrarla, inatla ve kararlılıkla mücadele etmeyi sürdürüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi, sessizlerin sesi, kimsesizlerin kimsesi olarak kuruldu. Bu ilkeleri doğrultusunda mücadele etmeye hep birlikte devam ediyoruz. Partimiz, Cumhuriyet’in kurucu değerlerine ve ilkelerine bağlı kalarak demokratik, laik, adil ve çağdaş bir hukuk devleti için bağımsızlık ve özgürlük mücadelesine kararlılıkla devam ediyor. Son yerel seçimde partimiz, 1977 seçimlerden sonra ilk kez birinci parti oldu. Onun mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Demokrasinin, hukukun, insan hak ve özgürlüklerin derin yaralar aldığı, yoksulluğun, işsizliğin her geçen gün büyüdüğü, laik cumhuriyet değerlerine saldırıların arttığı bir dönemde bu seçim sonucu, rakamların ötesinde bir anlam ifade ediyor. Halkımızın bu değişime, bu umuda ihtiyacı vardı. Bu sonuçlar, Cumhuriyet Halk Partisi’nin her bir neferinin başarısıdır. Yurt dışı örgütleme çalışmalarının önümüzdeki seçimlerde partimizin gücünü ve etkilerini daha da artıracağına inancım tamdır. Bugüne kadar yaptığımız çalışmaları özetlersek, Almanya’da bugüne kadar kurulmuş olan 16 birlik ve 4 tane temsilcilikle Cumhuriyet Halk Partisi Almanya Birlikleri Federasyonu kuruldu. Fransa’da Paris Birliği kuruldu. Paris’te birlik sayısı 7’ye çıktı. Yakında Fransa Federasyonu’nu kuracağız. Londra’da birlik kongresi yapıldı. Bir ilk yaşandı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Cumhuriyet Halk Partisi Kıbrıs Birliği kuruldu. Partimizin tabelası ilk kez Kıbrıs’ta asılmış oldu”

Ayşegül Ovalıoğlu: Herkesin gözü kulağı CHP’de

Bakırköy Belediye Ayşegül Ovalıoğlu da “Ülke dışındaki yurttaşlarımız pek çok şehrimizden daha yüksek sayıda bir seçmen grubunu oluşturmaktadır. Onlar da Türkiye’de bize inanan milyonlar gibi partimizin kalkınmış ve aydınlık bir gelecek özlemini, umudu olduğunu hissetmek istiyor bizlerden. Kalbi Türkiye için atan milyonlar, yurt dışında göçmen, Türkiye’de gurbetçi olmanın hüznünü, ülkesinin umut dolu geleceğinde sevince dönüştürmek istiyor. Emin olun, herkesin gözü kulağı Cumhuriyet Halk Partisi’nde” ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANKA