Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 28'inci yasama dönemi yemin töreni ile başladı.  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, en yaşlı üye sıfatıyla Meclis Geçici Başkanı olarak yönetirken 28. Dönem milletvekilleri, Genel Kurul'da yemin etti. Meclis'in açılışına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yemin törenini kendisine ayrılan locadan takip etti.

TBMM’de hangi vekiller yemin etti? Yemin krizi yaşandı mı? Kamuoyunun merakla beklediği HÜDA-PAR’ın dört milletvekili yemin etti mi? Yemin töreni sırasında neler yaşandı? Hangi vekiller yemin metnini okuyamadı?

Milletvekilleri seçim çevresi, soyadı ve adlarının alfabe sırasına göre tek tek yemin eden yeni dönem milletvekilleri Anayasa'daki yemin metnini kürsüden yüksek sesle okudu. Yemin eden milletvekilleri böylece resmen görevlerine başlamış oldu.

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban de Meclis kürsüsünden yemin ederek görevine başladı. Milletvekili Gökçek yemini sırasında…

Mehmet Mustafa Gürban şu yemini etti:

Tekirdağ'da cinsel istismara uğrayan bebekle ilgili 2 tutukluya evde tatbikat yaptırıldı Tekirdağ'da cinsel istismara uğrayan bebekle ilgili 2 tutukluya evde tatbikat yaptırıldı

"Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet'e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim."

Mehmet Mustafa Gürban kimdir?

8 Kasım 1979'lu doğumlu.

Kaynak: Haber Merkezi