Heyecanına hız kesmeden devam eden MasterChef Türkiye'de bu hafta eleme potasına Ayşe, Beril, Akın, Nevzat, Kaan, Erim ve Hakan girmişti. Şefler ilk turda potaya giren 7 yarışmacıdan yaratıcılık turunda tabaklar hazırlamalarını istedi. Ana malzeme ise kuru ve yaş üzüm oldu.

Süre ise 40 dakika olarak belirlendi. Danilo, Somer ve Mehmet Şef'in verdikleri süre sonunda yarışmacılar oldukça farklı yemekler ortaya çıkardı. Şeflerin değerlendirmesi ile eleme potasından çıkan isimler; Ayşe, Kaan ve Akın oldu. Diğer yarışmacılar ise bu kez kader turunu oynamak için siyah önlüklerini giyerek yeniden tezgah başına geçti.

İlk turda potadan çıkamayan Erim, Beril, Hakan ve Nevzat final turu için yeniden önlük giydi. Şefler bu turda yarışmacılardan Danilo Şef'in özel tarifi 'ricciola' yapmalarını istedi. Süre ise tam 45 dakika oldu.

Heyecanlı ve gergin geçen turun sonunda sürenin bitmesiyle birlikte yarışmacılar tabaklarını şeflere sundu. Tadım yapan şefler oy birliği ile final eleme etabından geçen yarışmacılar Nevzat ve Hakan oldu. Gecenin sonunda ise MasterChef Türkiye'den elenen isim Beril olarak belirlendi.

19 Eylül Zuhal Topal Yemekteyiz 649. bölüm: Haftanın dördüncü yarışmacısı Doğan Bozatlı’nın menüsü beğenildi mi? 19 Eylül Zuhal Topal Yemekteyiz 649. bölüm: Haftanın dördüncü yarışmacısı Doğan Bozatlı’nın menüsü beğenildi mi?

Gecenin sonunda şeflerin kararı ile gecenin 4. olarak MasterChef'ten elenen Beril gözyaşlarını tutamadı. Beril, "Gelirken hep şey diyordum. İlk turu geçeyim yeterli, düelloyu geçeyim yeterli. Sonra daha da fazla istek olmaya başladı. Buraya kadar gelebilmek bile benim için çok değerli aslında. Özür dilerim. Çünkü gerçekten sizlerin karşısında yemek yapabilmek... Size çok teşekkür ederim, ekibe çok teşekkür ederim. Beni çok fazla çektiler. Ama Mehmet Şef'in de dediği gibi benim mental kendimle alakalı. Zaten bence hayırlısı olduğunu düşünüyorum. Kendime zarar verecektim. Ama sizi tanıdığım için çok mutluyum." dedi.

Kaynak: Haber Merkezi