Mario Levi kimdir? Mario Levi nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Mario Levi kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Mario Levi kimdir? Mario Levi kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Mario Levi biyografisini haberimizde derledik…

Mario Levi kimdir?

1957 yılında dünyaya geldi. 1975 yılında Saint Michel Lisesi’nden, 1980 yılında, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Türkiyeli Yahudilerden olan yazarın ilk yazıları Şalom Gazetesi’nde yayımlandı.

Bu yazılarını daha sonra Cumhuriyet Gazetesi, Stüdyo İmge, Milliyet Sanat, Gösteri, Argos, Gergedan, Varlık gibi dergi ve gazetelerdeki yazıları izledi. Yayımlanan ilk kitabı, üniversiteyi bitirme tezinin romanlaştırılmış hali olan “Jacques Brel: Bir Yalnız Adam”dır (1986). İlk hikâye kitabı “Bir Şehre Gidememek” ise 1990’da yayımlandı. Kitap, Haldun Taner Öykü Ödülü’nü kazandı.

Taraftarium24 | Real Madrid – Villareal maçı canlı izle Taraftarium24 | Real Madrid – Villareal maçı canlı izle

1991’de yayımlanan ikinci hikâye kitabı “Madam Floridis Dönmeyebilir”de İstanbul’un azınlık çevrelerine ve topluma uyum sağlamakta zorlanan insanlarına yer verdi. 1992 yılında “En Güzel Aşk Hikâyemiz” adını taşıyan ilk romanı yayımlanır. Sonra araya uzun bir sessizlik girer.

“İstanbul Bir Masaldı” adındaki romanı 1999 yılında yayımlandı. Bu kitap da 1920’li yıllarla 1980’li yıllar arasında İstanbul’da yaşamış bir Yahudi ailesinin hikâyesidir. Şehrin öteki azınlıklarından kahramanlar bu hikâyede de görünür. Üçüncü roman “Lunapark Kapandı” 2005’te yayımlanır. Aynı yıl “Bir Yaz Yağmuruydu” adlı kitabı da yayımlanır.

“Karanlık Çökerken Neredeydiniz” adlı romanı, 2009’da, “İçimdeki İstanbul Fotoğrafları” ise 2010 yılında okurla buluşur.

2013’te “Size Pandispanya Yaptım”, 2015’te “Bu Oyunda Gitmek Vardı” romanları, 2016’da “Bir Cümlelik Aşklar” adlı öykü kitabı ve 2018 yılında "Yanlış Tercihler Mahallesi" adını taşıyan romanı yayımladı.

Kaynak: Haber merkezi