Dünya üzerinde birçok farklı müzik aleti bulunmaktadır. Ritim tutmak için kullanılan müzik aletlerinden biri de marakas isimli olan alettir. Marakas bir müzik aleti olarak özellikle Latin Amerika ezgilerinde sık sık kullanılmakta ve ritim tutmaya yaramaktadır. Marakas aynı zamanda çıkardığı ses ve dış görüntüsünde ilgi çekici renklerin kullanılabilmesiyle küçük çocuklar için bir oyuncak olarak da kullanılır.

Marakas bir müzik aletidir. Latin ve Karayip müzik türlerinde ritim tutmak için kullanılan bir tür çıngıraktır. Bir adet sapı bulunur ve sapından tutularak sallanır. İçerisinde yer alan malzeme ise sallama etkisi ile iç duvarlara çarparak ses çıkartır. Gene olarak iki adet olacak şekilde, iki elde de tutularak kullanılır. Aynı zamanda Afrika’da çeşitli bölgelerde geleneksel müzikte ve bir takım ritüellerde marakas türleri kullanılır.

Kayseri Melikgazi'de 1.514 m² arsa mahkemeden satılıktır Kayseri Melikgazi'de 1.514 m² arsa mahkemeden satılıktır

Marakas, Latin müziklerinde müziğin ritmine göre sallanarak farklı bir şekilde ritim tutulmasını sağlar. İçerisinde bulunan parçaların sallama etkisi ile iç duvarlara çarpması sonucu bir nevi vurmalı çalgı olarak da sınıflandırılır.

Kaynak: Haber Merkezi