Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 100. Yıl Gençlik Kütüphanesi açılışında konuştu. Cumhurbaşkanlığı adaylık tartışmaları hakkında konuşan Yavaş, ülkenin tek gündeminin emekliler ve geçim sıkıntısı olduğunu belirtti.  İmamoğlu hakkında açılan siyasi yasak davasıyla ilgili de konuşan Yavaş, "Sayın Kılıçdaroğlu’na da İmamoğlu’na da açılan davalar siyasi davalardır. Kaldı ki biz bu konularda yapılan hakaretleri savcılığa verdiğimiz zaman AİHM kararında tamamına takipsizlik kararı veriliyor. Bu davanın açılması bile anlamsızdır. Bu konunun da konuşulması ülke gündeminde ön plana çıkıyor ve halkın gerçek sorunları arka planda kalıyor" dedi.

"Kulis bilgisi adı altında Türkiye'nin gündemi unutturuluyor"

Yavaş'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

CHP'li Gökçe Gökçen'den İmamoğlu'na destek CHP'li Gökçe Gökçen'den İmamoğlu'na destek

Sayın İmamoğlu’nun ya da benim ağzımdan böyle bir şey çıkmamasına rağmen kulis bilgisi adı altında gereksiz tartışmalar yaptırılıp gündem unutturuluyor. Şu anda ülkenin tek bir gündemi var emeklilerin durumu, geçim sıkıntısı ama bazı şahısların kişisel kariyerleri için bu şekildeki beyanları anlamak mümkün değil.

Biz her zaman, ‘Partimiz aday gösterirse aday oluruz’ dedik. Söylediğim gibi, bence muhalefet tüm gücüyle ülkede yaşanan sıkıntıların çözümü doğrultusunda çalışmalıdır bunun dışındaki konuşmalar boş laftır. Boş lafları dinleyecek kimsenin zamanı yoktur.

Gizli saklı hiçbir işimiz olmaz, her şeyi kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bazı insanların gündemi unutturan çalışmalarına kulak verilmemesini tavsiye ediyorum.

Yavaş'tan İmamoğlu'na destek

Sayın Kılıçdaroğlu’na da, İmamoğlu’na da açılan davalar siyasi davalardır. Kaldı ki biz bu konularda yapılan hakaretleri savcılığa verdiğimiz zaman AİHM kararında tamamına takipsizlik kararı veriliyor. Bu davanın açılması bile anlamsızdır. Bu konunun da konuşulması, ülke gündeminde ön plana çıkıyor ve halkın gerçek sorunları arka planda kalıyor.

Bizim tek gündemimiz ‘Daha iyi bir hayat şartlarını Türk vatandaşlarına nasıl sunarız’ olması lazım, başka bir şey olmamalı. Ben de aynı şekilde bir an evvel bu kararın beraat olarak verilmesini ve ülkenin kendi gündemine dönmesini bekliyorum.

Bir ceza çıkarsa da ne şekilde tepki göstereceğimizi o gün gösterir. Çünkü yargının böyle bir karar vermesine anlam veremeyiz. CHP’li tüm belediye başkanları olarak da yanında olduğumuzu belirtmek isteriz.

"MEB'in çaresizliği karşısında öğrencilerin suçu yok"

Sabah itibariyle 496 okul temizlik konusunda belediyemize dönüş yaptı, ancak bu sayı son verilere göre daha da arttı. Her hafta en az 50 okulun temizliği belediyemiz tarafından yapılacaktır. Bu bizim görevimiz değil bunu bakanlığın yapması gerekir ama buna kayıtsız kalamayız. Orada okuyan öğrenciler hepimizin çocukları. MEB’in bu çaresizliği karşısında onların suçu yok, biz üzerimize düşeni yapacağız.

Kaynak: Haber Merkezi