Türkiye, Ayşenur Halil'i ve İkbal Uzuner'i katleden Semih Çelik'in vahşi cinayetiyle ayağa kalktı. Katil Semih Çelik'in Discord adlı platformda kadın düşmanlığı üzerinden bir araya gelen 'İncel' adlı gruba üye olduğu belirlendi. Türkiye, 'incel' grubunun ne olduğunu anlamaya çalışırken, bu grubun aslında 'Manosfer' topluluğuna bağlı olduğu ortaya çıktı. Peki Manosfer nedir? Manosfer ne demek? Manosfer amacı ne?

Eyvah Eyvah filminin konusu nedir? Eyvah Eyvah filminin oyuncuları kimler? Eyvah Eyvah filminin konusu nedir? Eyvah Eyvah filminin oyuncuları kimler?

Manosphere (İngilizce man (erkek) ve sphere (küre) kelimelerinin neolojzmi, erküre birbiriyle bağlantısı olan bloglar, websiteleri ve forumların birleşiminden oluşan ağdır.

Manosphere'deki yazılar genel olarak erkeklerin ve maskülenite sorunlarına odaklanır. Erkek hakları, baba hakları, MGTOW hareketi, kişisel gelişim, antifeminizm ve pick-up sanatı en sık rastlanan konulardır.

İçerik

Manosphere'in kendine özgü bir jargonu vardır. Manosphere siteleri sıklıkla kırmızı hap ve mavi hap anolojisini kullanır ve Manosphere ideolojisini benimsemek "kırmızı hapı almak"la, reddetmek "mavi hapı almak" ile eşleştirilir. Alfa ve beta erkek terimleri de sıklıkla kullanılır. Manosphere ideolojisini benimsemeyenlere feminazi, beyaz şövalye, SJW gibi lakaplarla anılırlar.

Reddit manosphere destekçilerinin toplanmasına yardımcı olan bir sitedir. The Red Pill subreddit'i şu an 230,000'den fazla üyeyi geçmiştir.

İdeoloji

Manosphere'in temel ideolojisi feminizmin erkek ve kadın doğasını hiçe sayarak modern toplumda büyük yıkımlar yaptığı ve erkeklerin aşırı dominant ve maskülen cinsiyet rollerini benimsemesi gerektiğini söylemektedir.

Kaynak: Haber Merkezi