Haber: Kadir Gürhan

Mamak’ta 6. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği başladı.

Hidayet Türkoğlu Spor Salonu’nda düzenlenen ‘6. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği’ne Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir ve birçok büyükelçi katıldı. Türki Cumhuriyetlerin stant açtığı şenlikte öğrenciler geliştirdikleri bilim projelerini ve yeteneklerini sergiledi. Mehter marşı, bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan ‘Mamak’ta 6. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği’ üç gün boyunca sürecek. Etkinliğe 84 okul projeleri ile katıldı. Ayrıca 7 Ekim’den bu yana İsrail saldırısı altında bulunan Gazze standı da şenlikteki yerini aldı. 

"Gazze'de mücadele veren kardeşlerimizi selamlıyoruz"

20 Kasım’ın Dünya Çocuk Hakları Günü olduğunu hatırlatan Köse, dini dili rengi ne olursa olsun bütün çocukların eşit ve korunmaya muhtaç olduğunu söyledi. Köse, “Gazze’de her gün onlarca çocuk katlediliyor. Gazze’de özgürlük mücadelesini veren kardeşlerimizi selamlıyoruz. Katil siyonist İsrail’i kınıyoruz. Bütün çocukların Dünya Çocuk Hakları gününü kutluyorum. Mamak Belediyesi olarak çocuklarımızı özel projelerimizle destekleyerek, onları geleceğe hazırlıyoruz” dedi. 

"Gençler, sizleri bizi temsil etmeye davet ediyorum"

Salonda bulunan çocuklara ve gençlere seslenen Köse, “İstiklal marşını kuvvetli bir şekilde söylediğiniz için sizleri kutluyorum. Sizleri güzel projeler hazırlayarak Mamak’ımızı ve Türkiyemizi en güzel şekilde temsil etmeye davet ediyorum” dedi. 
 

"Teknolojik olarak batıdan üstün olmalıyız"

Etkinlikte konuşan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ise şunları söyledi: 

"Gençler, teknolojik olarak batıdan üstün olmalıyız. Bunu başaracak olanlar ise siz gençlersiniz. Türkiye nasıl ki kendi İHA’sını ve SİHA’sını ve otomobilini yaptıysa, şimdi bunu sürdürmek ve üzerine koymak siz gençlerin görevidir.  Bizlerin ve sizlerin vazifesi ve omuzlarındaki yük büyüktür. O yüzden bugünkü programı önemsiyorum. Nasıl ki geçmişte Ali Kuşçular, Piri Reisler ve Aziz Sancarlar çıkardıysak, şimdi de sizlerden önemli bilimsel projeler üretmenizi ve geleceğe damga vurmanızı bekliyoruz.” 

Bayrampaşa'da marketin deposunda çıkan yangın söndürüldü Bayrampaşa'da marketin deposunda çıkan yangın söndürüldü

Editör: Kadir Gürhan