Milyonlarca işçinin ve emeğin bayramı olan 1 Mayıs’ı, her yıl olduğu gibi bu yıl da işçi ve emekçiler coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin de, bir mesaj yayınlayarak, işçi ve emekçilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi, hak ve taleplerinin korunması için verdikleri mücadelede yalnız olmadıklarının altını çizerek, işçilerin yanında olduklarını belirtti. Başkan Şahin, tüm işçilerin 1 Mayıs’ını kutladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

İnat TV | Almanya – Macaristan maçı canlı izle İnat TV | Almanya – Macaristan maçı canlı izle

“Değerli Mamaklı İşçi Kardeşlerim, Mamak Belediye İşçilerimiz;
Sizler, toplumumuzun temel direği, emeğin en değerli temsilcilerisiniz. Mamak'ın güzelliklerini ve kalkınmasını sağlayan; azminiz, emeğiniz, alın terinizle Mamak'ı daha yaşanabilir bir kent haline getiren sizlersiniz. İşçi sınıfının hak ve taleplerinin korunması, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve adil bir düzen sağlanması için verdiğiniz mücadelede yalnız değilsiniz. Bu mücadelede dayanışma içinde, birlik olmak bizi daha güzel yarınlara taşıyacak. Bu güzel yarınlar için Mamak Belediye Başkanı olarak, işçi kardeşlerimizin her zaman yanındayım. Sizlerin haklarını savunmak, yaşam standartlarınızı yükseltmek, sizler için daha iyi bir gelecek inşa etmek için buradayım. 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum”

Mamak için canla başla

Alın terinin gerçek sahiplerine, onların gününde mikrofon uzattık. Mamak Belediyesi işçileri 1 Mayıs’a dair verdikleri mesajlarda şunları ifade etti:

 “Alın teri kadar bereketli, alın teri kadar onurlu bir şey yoktur. Dünyada bir ekonomik kriz var. Bunun bilincindeyiz. Borç borçla kapanmaz, borç kazançla, üretmekle kapanır. El birliği ve gönül birliğiyle, mücadeleyle, canla başla güzellikler olacak. Başkanımızın da sloganı nedir? Canla, başla çalışmak, helal kazanmak, çocuklarımızla mutlu olmak.”

“1 Mayıs bizim bayramımız. Kızılay’da, Tandoğan’da nerede olursa olsun kutlamaya gideceğiz. Ülkenin şartlarını biliyorsunuz. Çalışmak zorundayız, çalışacağız da. İyi bir yaşamı hak ediyoruz.”

 “İşçilerin beklentileri, çalıştıkları yerde her şeyden önce huzurun hakim olması. Ekonomik koşulların iyi olup, ailemizle istediğimiz gibi geçinebilmek. Özgür, adaletli bir hayat sürelim. İşçi Bayramımız kutlu olsun.”

Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü

Bundan 138 yıl önce, 8 saatlik çalışma günü talebiyle meydanlara dökülen işçilerin mücadelesinin simgesi olarak doğan 1 Mayıs, tüm dünyada Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü olarak kabul edilir. İşçilerin çalışma yaşamını iyileştirmeye yönelik başlatılan bu kazanım insan emeği, onuru ile yoğrularak günümüze ulaşmıştır.

Barış, demokrasi, huzur ve güven içinde çalışmak isteyen işçi ve emekçilerin daha iyi çalışma koşulları için verdikleri mücadelenin simgesi olan 1 Mayıs, emekçilerin hem kendi çalışma ve yaşam koşullarının düzeltilmesi hem de dünya üzerinde var olan her türlü haksızlığın ve eşitsizliğin düzeltilmesi için, hep birlikte dayanışma içinde oldukları gündür. 1 Mayıs, değişik görüş ve düşüncelerin emeğin kutsallığı etrafında birleştiği özel bir gündür.

Her zaman mücadele ruhunu içinde barındıran bir millet olarak, emekleri ve alın terleri ile çalışma hayatının vazgeçilmez parçası olan işçi ve emekçiler, ülkemizin kalkınmasında son derece önemli bir yere sahiptir. Alın teri ve emek en yüce değerdir. İnsana insan olarak değer verilmeli, emeğe ve alın terine fazlasıyla saygı duyulmalıdır.

Hayatımızın her alanında, fabrikada çalışan Ayşe Teyze’nin, sanayide çalışan Ahmet Amca’nın, tamirhanede çalışan Mehmet’in emeğinin izleri var. Evine ekmek götürmek için kışın soğukta, yazın sıcakta alın teri döken işçilerin emeğinin izleri var.

Ülkemizde 1906 yılından itibaren kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı, tüm dünyada resmi olarak kutlanmaktadır. 1 Mayıs, emekçilerin barış ve kardeşlik günüdür. 1 Mayıs, insan hakları ve demokrasi için mücadele günüdür. 1 Mayıs, birlik ve dayanışma günüdür. 1 Mayıs, tüm işçilere ve tüm emekçilere kutlu olsun.

İşçilerle kol kola

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında, Mamak Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Doğan ve Uğur Sarı, Mamak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı alt yapı şubede işçileri ziyaret ederek, işçilerin 1 Mayıs işçi bayramını kutladı. Ardından Başkan Yardımcısı Erdoğan Doğan, 1 Mayıs kutlamaları kapsamında, Atatürk Kültür Merkezi önünden Tandoğan Meydanı’na doğru yola çıkan, sendikalar, dernekler, odalar, baro üyeleri, siyasi partiler, gençlik örgütleri ve vatandaşların katıldığı korteje katılarak, işçilerle yan yana yürüdü.

Kaynak: Haber Merkezi