Hamas Siyasi Büro Üyesi Rişk, Lübnan'daki patlamalardan İsrail hükümetini sorumlu tuttu Hamas Siyasi Büro Üyesi Rişk, Lübnan'daki patlamalardan İsrail hükümetini sorumlu tuttu

Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas'ın, 12-14 Ağustos tarihlerinde gerçekleştireceği Moskova ziyareti öncesi Rusya basınına açıklamalarda bulundu. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin ölümüne ilişkin konuşan Abbas, suikastın Gazze'deki çatışmayı uzatmayı amaçladığını söyledi.

Abbas, şu ifadeleri kullandı: "Haniye'nin öldürülmesindeki amaç savaşı uzatmak ve kapsamını genişletmektir. Bu, saldırganlığın sona erdirilmesi ve İsrail güçlerinin Gazze'den çekilmesi için devam eden müzakereleri olumsuz etkileyecektir. Bunu korkakça bir hareket ve İsrail politikası açısından tehlikeli bir gelişme olarak değerlendiriyoruz" diyen Abbas, şöyle devam etti: "İsrail işgal makamlarının hırslarından vazgeçmeleri, halkımıza ve davamıza karşı saldırgan eylemlerine son vermeleri, uluslararası hukuka saygı göstermeleri ve Arap Barış Girişimi kararlarını uygulamalarının yanı sıra, acil ve sürdürülebilir bir ateşkes ile Gazze Şeridi'nden güçlerini çekmeleri gerekmektedir."

"Gazze'nin yönetimi meşru Filistin makamlarına devredilmeli"

RIA haber ajansına konuşan Filistin Yönetimi lideri, Gazze'nin yönetiminin meşru Filistin makamlarına devredilmesi gerektiğini ve İsrail'in bölgenin geçici kontrolüne ilişkin planlarının kabul edilemez olduğunu belirtti. Abbas, "Gazze, FKÖ (Filistin Kurtuluş Örgütü) ve meşru Filistin hükümetinin himayesi altında yönetilmelidir” dedi.

Abbas'ın Türkiye ziyareti

14-15 Ağustos tarihlerinde Türkiye'yi ziyaret etmesi beklenen Abbas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek. Abbas, 15 Ağustos Perşembe günü de Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'na hitap edecek.

Kaynak: Haber merkezi