AP Moller-Maersk A/S, gemilerinden birine Husi isyancılar tarafından gerçekleştirilen saldırının hayati önem arz eden su yolunda gerilimin önemli ölçüde tırmanmasına neden olmasından sonra Kızıldeniz'den geçişi durdurdu.

Dünyanın 2 numaralı konteyner şirketi, güvenlik durumunu değerlendirmek üzere tüm Kızıldeniz transit geçişlerini 48 saatliğine askıya aldı. ABD Donanması Maersk Hangzhou'dan gelen yardım çağrısına yanıt verirken kendilerine ateş açıldığını ve bunun sonucunda üç Husi teknesinin battığını ve mürettebatlarının hayatını kaybettiğini açıkladı.

Son saldırı, Washington'un denizcilik şirketlerine küresel ticaretin yüzde 12'sinin geçtiği Süveyş Kanalı ve Kızıldeniz'den geçmenin güvenli olduğuna yönelik güvence verme çabalarını olumsuz yönde etkiledi.

5 Ekim günlük elektrik üretim ve tüketim verileri belli oldu 5 Ekim günlük elektrik üretim ve tüketim verileri belli oldu

Yemen merkezli Husi isyancılar, İsrail'i Gazze'de ateşkese zorlamak için tasarlanan saldırıları durdurma hususunda hiçbir işaret göstermezken, ABD seyrüsefer güvenliğini sağlamak amacıyla operasyon başlatmıştı.

Kaynak: Bloomberg