Barnier, İngiliz The Telegraph gazetesine Fransa’da aşırı sağın Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde birinci çıkması üzerine erken seçim kararı alan Macron’un Brexit sürecini dikkate almayarak ülkeyi ‘Frexit’ eşiğine getirdiğini öne sürdü. AB Komisyonu’nda Fransa’yı temsil eden ve birlik adına Brexit müzakerelerini yürüten Barnier, “Ülkesindeki göç, güvenlik durumu, devlet otoritesi ve ülkenin en yoksul kesimlerine saygı ve kalkınmalarına yönelik bu uyarıya kulak verilmemiş olmasından üzüntü duyduğunu” belirtti.

‘Avrupa Karşıtı’ olduklarını iddia etti

Yoksul insanların önemsenmemesi halinde, Brexit’in aynısının Fransa’da da yaşanabileceğini söyleyen Barnier, aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) partisininin ‘Avrupa Karşıtı’ olduklarını iddia etti. Ayrıca Barnier’ye göre erkem seçime gitme kararı çok riskli ve aşırı sağın yeni bir mutlak çoğunluk elde etmesi gibi olasılıklar konusunda dikkatli olunması gerekiyor.

ABD Başkanı Biden seçim yarışından çekilmeyeceğini açıkladı ABD Başkanı Biden seçim yarışından çekilmeyeceğini açıkladı

AP seçimlerinin Fransa ayağında RN yüzde 31,37’lik oyla ve açık ara farkla ilk sırayı almış, Cumhurbaşkanı Macron’un partisi Rönesans yüzde 14,60 ile ikinci olmuştu. Macron, AP seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından 9 Haziran’da Parlamentoyu feshederek 30 Haziran-7 Temmuz’da erken seçime gitme kararı aldığını duyurmuştu.

Kaynak: Haber Merkezi