Almanya'da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nın A Grubu üçüncü maçında İskoçya ile Macaristan karşılaştı. Stuttgart Arena’da oynanan karşılaşmayı Macaristan 1-0 kazandı.

Öte yandan karşılaşmada 68. dakikada kaleci Barbanas Varga, İskoç kaleci Angus Gunn ile çarpıştı ve saha içinde baygınlık geçirdi. Tedavi sırasında oyuncunun görüntülenmemesi için Varga'nın etrafına set örüldü ve oyuncu sedyeyle dışarı çıkarıldı.

Hollanda’dan, EURO 2024 çeyrek finalinde karşılaşacağı Türkiye'ye 'iyi olan kazansın' mesajı Hollanda’dan, EURO 2024 çeyrek finalinde karşılaşacağı Türkiye'ye 'iyi olan kazansın' mesajı

Macaristan Futbol Federasyonu maçın ardından oyuncunun durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Barnabas Varga’nın yüzündeki birkaç kemiğin kırıldığını ve beyin sarsıntısı geçirdiği belirtilirken teknik direktör Marco Rossi, "Varga’nın hayatı tehlikede değil. Sadece bir ameliyat geçirecek. Çarpışma sonrası Barni kendinde değildi, herkes onun için çok endişeliydi. Neyse ki şu anda iyi ve en önemli şey de bu ama elmacık kemiğini bir yerden kırdı, bu yüzden son 16 turuna yükselirsek bu Avrupa Şampiyonası'nda takıma yardım edemeyecek." açıklamalarında bulunarak oyuncunun turnuvayı kapattığını açıkladı.

Kaynak: Haber Merkezi