Reuters haber ajansına açıklama yapan bir güvenlik kaynağı, aralarında Hizbullah savaşçıları ve sağlık çalışanlarının da olduğu yüzlerce Hizbullah üyesinin patlama sonucu ağır yaralandığını bildirdi. 

Ulusal Haber Ajansı'nın haberine göre, Salı günü Lübnan'ın güneyinde ve Beyrut'un güney banliyölerinde Hizbullah'a bağlı onlarca militanın, haberleşmek için kullandıkları çağrı cihazlarının patlaması sonucu ağır yaralandığı bildirildi.

“Onlarca yaralı hastaneye kaldırıldı”

NNA, "Yüksek teknoloji kullanılarak çağrı cihazlarının patlaması sonucu onlarca yaralı hastaneye kaldırıldı" dedi.

Beyrut'tan bildiren El Cezire muhabiri Zeina Khodr, bunun İsrail ile İran destekli grup arasındaki savaşta "önemli bir gelişme" olduğunu belirterek, koordineli bir saldırıyla cihazlara erişildiği ve hacklendiği anlaşıldığını söyledi.

“Büyük bir güvenlik ihlali”

İsminin açıklanmasını istemeyen bir Hizbullah yetkilisi, çağrı cihazlarının patlatılmasının, örgütün İsrail ile yaklaşık bir yıldır sürdürdüğü savaşta maruz kaldığı "en büyük güvenlik ihlali" olduğunu söyledi.

Khodr, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın birkaç ay önce savaşçılarına, İsrail'in bu cihazlara sızma ve nüfuz etme teknolojisine sahip olduğunu belirterek, akıllı telefon kullanmayı bırakmaları çağrısında bulunduğunu söyledi.

Sudan'da kolera salgını: Ölü sayısı 335'e yükseldi Sudan'da kolera salgını: Ölü sayısı 335'e yükseldi

Lübnan Sağlık Bakanı: "Çağrı cihazlarının patlaması sonucu 8 kişi öldü, 2800 kişi yaralandı"

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, ülke genelinde Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması nedeniyle biri çocuk 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 200 kadarı ağır yaklaşık 2800 kişinin yaralandığını açıkladı.

Ebyad, Lübnan'da akşam saatlerinde Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılmasıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, biri çocuk 8 kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 2800 kişinin yaralandığını söyledi.

Bakan Ebyad, yaralanmaların çoğunun "el veya karın bölgesinde gerçekleştiğine" dikkati çeken Ebyad, yaralılardan 200'ünün durumunun ağır olduğunu belirtti.

Lübnan'da Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar yaşanmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi