Yasa Dışı Göçle Mücadele Birimi Güvenlikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Yarbay Muhammed Bureydia, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düzensiz göçmenleri ülkelerine gönderme çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

IOM ile işbirliği içinde geçen hafta da bir grup Nijeryalı düzensiz göçmeni ülkelerine gönderdiklerini belirten Bureydia, "Sınır dışı etme süreci hava ve kara yolundan devam ediyor. Bugün çoğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 174 Nijeryalı düzensiz göçmeni göndereceğiz." ifadelerini kullandı.

Bureydia, düzensiz göçmenlere yapılan sağlık testleri sonucunda aralarında çeşitli hastalıkları bulunan ve salgın hastalıklara yakalananların tespit edildiğini aktardı.

UNRWA: İsrail’in tahliye emri sonrası Han Yunus’ta 250 bin kişi yerinden edildi UNRWA: İsrail’in tahliye emri sonrası Han Yunus’ta 250 bin kişi yerinden edildi

Yasa Dışı Göçle Mücadele Birimi dün de 12 Nijeryalı düzensiz göçmenin Bingazi kentindeki Benina Havalimanı'ndan ülkelerine gönderildiği bilgisini paylaşmıştı.

Bu yıl 6 binden fazla Nijeryalı düzensiz göçmen ülkesine döndü

Nijerya hükümetinin, IOM ile işbirliğinde yürüttüğü Gönüllü İnsani Geri Dönüş (VHR) kapsamında, bu yıl 6 binden fazla Nijeryalı düzensiz göçmenin ülkesine döndüğü belirtiliyor.

Yaklaşık 216 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi Nijerya'da halk, ekonomik kriz ve güvenlik sorunları nedeniyle zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor.

Ülkenin kuzeydoğusunda faaliyet gösteren terör örgütü Boko Haram ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar, milyonlarca Nijeryalıyı evlerini terk etmeye zorladı.

Avrupa'ya gitmek için Libya üzerinden Sahra Çölü ve Akdeniz'i geçmeye çalışanların bazıları insan kaçakçılarının eline düştü, bazıları ise çölde ya da denizde hayatını kaybetti.

Kaynak: AA