Yargıcın cesedi Pazartesi günü Aguascalientes şehrinin merkezinde ikinci bir kişinin cesediyle birlikte bulundu. Yerel basında ikinci kişinin Baena'nın ortağı olduğu bildirildi.

Güvenlik Bakanı Rosa Icela Rodriguez ‘bunun bir cinayet mi, yoksa bir tür kaza mı’ olduğunun belirsiz olduğunu söyledi.

Eyalet başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, eve üçüncü bir kişinin girdiğine dair herhangi bir belirtiye rastlanmadı.Keskin bir cisim bulunduğunu ve ilk bulguların olayın kişisel bir mesele olabileceği aktarıldı. 

LGBTQ+ hakları grubu Letra S, yerel yetkilileri ölümleri kapsamlı ve önyargısız bir şekilde araştırmaya çağırdı.

Ölüm tehdidi alıyordu

Associated Press'in haberine göre grubun yöneticisi Alejandro Brito, "onlar/onlar" zamirlerini kullanan Baena'nın "birçok nefret mesajı, hatta şiddet ve ölüm tehdidi" aldığını söyledi. Brito, Baena'nın "ikili olmayan toplulukta kapanan görünmez engelleri aştığını" ekledi.

Yargı. Baena 38 yaşındaydı ve Ekim 2022'de Aguascalientes eyalet seçim mahkemesinde sulh yargıcı oldu. Latin Amerika'da yargısal bir görev üstlenen ilk ikili cinsiyete sahip olmayan kişi olduğu düşünülüyordu.

Haziran ayında cinsiyet ayrımı gözetmeyen pasaportlar verilen ilk grup insan arasındaydılar.

Cinsel saldırıyla suçlanan ABD'li rapçi Diddy hakkındaki iddiaları reddetti Cinsel saldırıyla suçlanan ABD'li rapçi Diddy hakkındaki iddiaları reddetti

Baena aynı ay eski Twitter hesabı olan X'te "Ben ikili olmayan bir insanım, kendimi bir kadın ya da erkek olarak görmekle ilgilenmiyorum" diye yazdı.

Editör: Halide Tonga