Yazar ve gazeteci Levent Gültekin, YouTube kanalında PKK terör örgütü ve Türkiye siyaseti hakkında açıklamalarda bulundu. Gültekin, ''Türkiye'de belli bir makama gelmek için Türkiye'ye ihanet etmen lazım başka türlü o makamda kalamıyorsun'' diye konuştu.

Gültekin'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'' ’Kürt meselesi hallolsun’ denildi. Partileri yasakladılar, milletvekilleri hapse attılar. Her yasak geldikçe, siyaseten önleri kesildikçe biraz daha büyüdüler. Bir akıl şunu demedi: ‘Ya yasak daha da büyütüyor bu işi, kontrolden çıkarıyor. Buna başka bir çözüm bulmamız lazım. Bu baskılar, hakaretler, aşağılanmalar PKK’ya yarıyor, ülkemize değil.’

Niye demediler? Aptallıktan değil. Bu şartlarda iktidarlarını korudukları için demediler. Özal da böyle, Ecevit de böyle, Demirel de böyle. Türkiye'de iktidar olmak dünya sisteminin dayattığı bazı politikaları sürdürmekle mümkündü.

''40 yıl boyunca Kürtleri PKK'nın yanına iten bir politika izlendi''

Bugün geldiğimiz noktada, Türkiye’de PKK terör örgütü sorununu bitirmeye çalışan bir odak yokmuş. Tam aksine besleyen, büyüten, göz yuman ve Kürtleri PKK'nın yanına iten bir politika izlenmiş 40 yıl boyunca.

Barzani'ye pasaport vermiş, ama kamuoyu önünde ‘Çapulcu’ demiş. Suriye'deki Kürtlere ‘akrabamız’ deyip yanına alacağına tam tersine ‘Terörist ilan ederiz’ deyip ‘Esad’a niye savaş açmıyorsun?’ diye Amerika'nın yanına gitmiş. Amerika gözümüzün önünde tırlarla silah vermiş.

''Türkiye’nin çıkarını düşünürsen makamını koruyamıyorsun''

Türkiye'de belli bir makama gelmek için Türkiye'ye ihanet etmen lazım başka türlü o makamda kalamıyorsun. Eğer Türkiye’nin çıkarını düşünürsen o makamını koruyamıyorsun.

Şimdi ortaya çıktı ki, bu işin içinde Amerika da var İsrail de var. Şu an Amerika gözümüzün önünde Suriye’deki PKK’lıları silahlandırmıyor mu? Helikopterle PKK’ya yardım paketleri atmadı mı?

Erdoğan'ı TEKNOFEST'te protesto eden eylemciler serbest bırakıldı Erdoğan'ı TEKNOFEST'te protesto eden eylemciler serbest bırakıldı

''PKK, Amerika ile anlaşabilmek için Kürtlere zarar veren işler yaptı''

Bu sadece bizim iktidar meselemiz değil, Kandil da aynı baron. Nasıl ki bizim iktidarlarımız için iktidarda kalmak Türkiye’nin aleyhine işler yapmayı gerektiriyorsa, PKK’nın da Amerika ile anlaşabilmek için Kürtlere zarar veren işler yapması gerekiyordu. O yüzden Kürtlerin alnına ‘Katil’ yazdırdı, Kürtlerin lehine olan hiçbir şey yapmadı.

Bir taraftan sırtını Amerika'ya dayayan PKK'lı baronlar yoksul Kürt çocuklarının hayatını sahaya sürdü; bir taraftan da kendi iktidarını korumaya çalışan Türk siyasetçiler. Türkiye’de siyaset 40 yıl boyunca çocukların kanından sulandı.

''Türkiye yol ayrımına doğru gidiyor''

Bu bir komplo teorisi falan değil. Bu artık önümüze geldi. Türkiye yol ayrımına doğru gidiyor. Şu anda HDP’nin daha da ayrılıkçı, daha fanatik, Kandil çizgisine kaymış olması ve içeride milliyetçi bir duygunun giderek artması, her şehit haberinde toplumun içindeki öfkenin patlaması bizi bir yere sürüklüyor. Irak’ın sürüklendiği yere. Suriye’nin sürüklendiği yere.

PKK'yı kontrol eden güç aynı zamanda PKK'yı ve siyaseti organize eden güç. Türkiye'deki siyaseti de organize ediyor.''

Kaynak: Haber merkezi