Filistin Esirler Cemiyeti: İsrail hapishanelerinde uygulanan işkence sistematik bir politika Filistin Esirler Cemiyeti: İsrail hapishanelerinde uygulanan işkence sistematik bir politika

Letonya Dışişleri Bakanı Krišjānis Kariņš'in kanunların 'en ucuz hizmetlerden yararlanmasını' şartına rağmen yurtdışı ziyaretleri için özel jet kullanmasına soruşturma açıldı. Özel jet kirasına 1,3 milyon harcadığı iddia edilen Kariņš, istifa kararı aldı. Ülkenin kamu yayıncısı LSM, Bakan Kariņš'in 10 Nisan Çarşamba günü itibarıyla bakanlık görevinden ayrılacağını duyurdu.

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, Letonya Başsavcılığı, Kariņš'e 'devlet fonlarının kötüye kullanımı' iddiasıyla soruşturma başlatmıştı. Kariņš, Başbakan Evika Siliņa'ya istifa mektubunu ileteceğini ancak 10 Nisan'a kadar görevde kalacağını açıkladı. 

Letonya'nın kamu alımlarını düzenleyen kanunları, devlet görevlilerinin resmi seyahatleri için mevcut en ucuz hizmetlerden yararlanmasını şart koşuyor. ABD doğumlu Bakan Kariņš, başkent Riga'dan düzenli olarak Belçika, Almanya ve Polonya gibi ülkelere uçmak için 10'dan fazla kez özel jet kiralamıştı. 

Kaynak: Haber merkezi