Samsun’un Çarşamba ilçesinde bir LC Waikiki mağazasında reyon yönetici olarak çalışan Muhammed Yavuz, eşinin işten çıkartılmasının ardından açtıkları işe dönüş davasının ardından mobbinge uğradığını belirterek hayatına son verdi. Yavuz, intihar etmeden önce çalıştığı şirkete gönderdiği e postada, "Bu bir intihar vakası değildir. Cellatlığını E.C’nin yaptığı bir idam vakasıdır" dedi.

Yavuz, iş yerine gönderdiği e postada şu ifadeleri kullandı:

"Bu bir intihar vakası değildir. Cellatlığını E.C’nin yaptığı bir idam vakasıdır. 14 yılımı verdiğim şirkette psikolojim alt üst olmuş durumda. Eşimin olaylı şekilde işten ayrılışından beri ciddi şekilde mobbinge maruz kalmış durumdayım. Önce A sınıf bir mağazadan alıp, C sınıf bir mağazaya vermesi ile başlayan süreçte, Samsun iline gelme talebimi iletmeme rağmen 4 ay boyunca Çorum’da bekleterek ailemden uzak kalmama sebep oldu. Yetmezmiş gibi Samsun’da ise merkeze bir mağazaya verdi ve düzenimi kurmuşken, 2 ay sonra ise Çarşamba ilçesine göndermesi ile süreç devam etti.

Eşim işten sonra ‘ben dava açacağım’ dediğinde, ‘bu süreçte senin üstüne gelirler’ demişti. Ben de kendisine kararlarının arkasında olduğumu ve her bireyin kendinden sorumlu olduğunu ve bana bir şey yapamayacaklarını belirtmiştim. Ancak E.C. için yanılmışım. Öyle bir yaptı ki, her şeyi o kadar ince, sistemli ve planlı işledi ki; her mağaza ziyaretinden sonra baskı, mobbing ve hakaretleriyle içime kapanmama ve travmalar yaşamama sebebiyet vererek bu noktaya getirdi her şeyi.

Sigaraya bir zam daha geldi Sigaraya bir zam daha geldi

Artık aranızdan ayrılıyorum. Geride gözü yaşlı bir eş, babasız büyüyecek bir çocuk ve anne karnında henüz doğmamış bir bebek bırakıyorum miras olarak."

Eşine son mektubu

Yaşamına son vermeden önce eşine de bir mektup bırakan Yavuz, "Aslında sen de birkaç gündür farkındasın. Sürekli ‘neyin var, neden bu kadar zayıfladın’ diye soruyorsun. Çünkü boğazımdan lokma geçmiyor. Özellikle bir haftadır hiçbir şey yemedim. Sizleri yalnız bıraktığım için kendimi affetmeyeceğim, özür dilerim. Ancak olmuyor, maalesef artık dayanamıyorum. Her gün uğradığım haksızlıkları bilerek işe gidip gelmek çok zor" diye yazdı.

LC Waikiki'den açıklama

Olayla ilgili olarak sosyal medya Instagram hesabından bir açıklama yapan LC Waikiki ise şu ifadeleri kullandı: 

"LC Waikiki Samsun Çarşamba mağazamızda görev yapan değerli çalışma arkadaşımız Muhammed Yavuz'un intihar girişimi sonrası vefatını dün gece saatlerinde büyük bir üzüntü ile öğrendik. Bizi derinden yaralayan ve adli makamlara intikal eden bu vefatla ilgili olarak tüm süreci aydınlatmak için adli makamların ihtiyaç duyacağı tüm bilgi ve detayları paylaşmakla beraber, ekiplerimiz tarafından da kurum içi soruşturma yürütülmektedir. LC Waikiki'nin adalet ve hakkaniyet temel değerlerine uygun olarak hazırladığımız şirket anayasamızda belirttiğimiz gibi, şirket içinde yöneticisi ile anlaşmazlığa düşülen ve karşılıklı konuşularak uzlaşılamayan mobbing dahil rahatsızlık duyulan konunun bir üst makama veya etik hattına iletilmesi gerektiği açıkça belirtilmiştir. Paylaşılan her şikâyet sonrasında, ilgili konu şirket değerlerine uygun olarak soruşturulup, bir haksızlık var ise de gereği yapılmaktadır. Merhum çalışma arkadaşımızın bugüne kadar şirketimizde çalıştığı süre boyunca etik hattına ya da üst yönetime iletmiş olduğu mobbing ile ilgili bir şikâyeti bulunmamaktadır. Bu elim vefat sonrası bir yandan adli soruşturma devam ederken bir yandan da kurum içi soruşturma sürecini şeffaf ve kararlı adımlarla yöneteceğimizi ve konunun takipçisi olacağımızı tüm kamuoyu ile paylaşmak isteriz. Bu süreçte çalışanımızın eşi ve ailesi ile yakın iletişimde olduğumuzu, eşi ve ailesinin maddi ve manevi ihtiyaçları için yanlarında olacağımızı belirtiriz. Değerli çalışma arkadaşımız merhum Muhammed Yavuz'a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm LC Waikiki çalışanlarına sabırlar dileriz."

Kaynak: Haber merkezi