La Roche Posay İsrail malı mı? La Roche Posay hangi ülkenin malı? Gazze’de başlayan savaş ile birlikte İsrail mallarına yönelik boykot hareketi de yaygınlaştı. Küresel ölçekte birçok kişi, İsrail'e ait ürün ve markaları tercih etmemeye başladı ve boykota gitti. La Roche Posay nerede üretiliyor, La Roche Posay İsrailin malı mı? İşte detaylar…

La Roche Posay İsrail malı mı? La Roche Posay hangi ülkenin malı?

La Roche-Posay, Fransız kökenli bir markadır. La Roche-Posay Thermal suyu, Fransa'nın La Roche-Posay kasabasında bulunan termal sulardan elde edilir. Bu su, markanın birçok ürününde ana bileşen olarak kullanılır ve cilt için birçok fayda sunar. Markanın ürünleri, Fransa'da üretilmektedir. Ancak, global bir marka olması nedeniyle, bazı ürünlerinin üretimi diğer ülkelerde de gerçekleştirilebilir. L'Oréal grubunun bir parçasıdır.

L'Oréal, dünyanın en büyük kozmetik ve güzellik ürünleri şirketlerinden biridir ve Fransız kökenlidir. L'Oréal, 1909 yılında Eugène Schueller tarafından Fransa'nın Clichy kentinde kuruldu. Schueller, ilk olarak "Aureale" adında bir saç boyası üretti ve bu ürün, şirketin temelini oluşturdu.

Zamanla, şirket kozmetik ve güzellik sektöründe büyümeye devam etti ve bugün dünyanın en büyük kozmetik şirketi haline geldi. L'Oréal, halka açık bir şirkettir ve hisseleri dünya genelinde birçok borsada işlem görmektedir. Ana hissedarlar arasında, Bettencourt Meyers ailesi ve Nestlé gibi büyük kurumsal yatırımcılar bulunmaktadır. Ayrıca, Jean-Paul Agon şirketin CEO'su olarak görev yapmaktadır.

L'Oréal Grubu, birçok ünlü markanın sahibidir. Bunlar arasında L'Oréal Paris, Garnier, Maybelline New York, Lancôme, Kiehl's, Urban Decay ve La Roche-Posay gibi markalar bulunmaktadır. Şirket, cilt bakımından makyaja, saç bakımından parfüme kadar geniş bir ürün yelpazesine sahiptir.

Göztepe Sivasspor'u 3-2 mağlup etti Göztepe Sivasspor'u 3-2 mağlup etti

Nestle markası, Pennsylvania'da yerleşik olan bir Yahudi topluluğu olan Greater Altoona Jewish Federation'un kendi web sitelerinde kuruluşlarına destek veren şirketler arasında yer almaktadır.

Marka, Fransız kökenli bir marka olduğu için İsrail malı değildir. L'Oréal grubu global bir şirket olup, dünya genelinde birçok ülkede faaliyet göstermektedir, bu da İsrail dahil birçok ülkede ürünlerinin satışa sunulduğu anlamına gelir. Ancak, şirketin İsrail'e özel olarak mali destek sağladığına dair kamuya açık bilinen herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, Greater Altoona Jewish Federation'un web sitesinde federasyonlarını maddi olarak desteklediği belirtilmektedir.

Markanın Fransız markası olması sebebi ile Fransa'nın İsrail politikaları da bu kapsamda incelenmiştir. Geçtiğimiz günlerde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail'e olan desteğini belirtmek amacıyla Tel Aviv'e bir ziyarette bulunmuştu. Macron bu görüşme sonrası yaptığı basın açıklamasında şunları söylemişti: Macron, "İsrail, bu savaşta yalnız değildir. Terör saldırılarına maruz kalmış bir ülkenin lideri olarak, terörle mücadelede uluslararası topluluğun yanınızda olduğunu belirtmek istiyorum" dedi.

La Roche-Posay, cilt bakımı konusunda dünya genelinde birçok tüketicinin güvendiği bir markadır. Fransız kökenli olup, ürünleri genellikle Fransa'da üretilir. Markanın, İsrail'e özel bir mali destek sağladığına dair bilinen herhangi bir bilgi yoktur, ancak yapılan araştırmalar yazımızda belirtilmiştir.

Editör: Betül Vural